Αρχική iHunt.gr Μπάμπου: Ο πρώτος σκύλος – οδηγός που μπήκε στη Βουλή

Μπάμπου: Ο πρώτος σκύλος – οδηγός που μπήκε στη Βουλή

«Ανέμελος, χαρούμενος, σαν να πήγαινε στο πάρκο να παίξει!»

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο Μπάμπου είναι ο πρώτος σκύλος- οδηγός, που μπήκε στη Βουλή, με αφορμή την σημερινή ορκωμοσία των βουλευτών. Ο Μπάμπου ήταν προσκεκλημένος του Γιώργου Σταμάτη, που πρόσφατα εξελέγη βουλευτής επικράτειας της Νέας Δημοκρατίας και όπως ενημερώνει με ανάρτησή της η ιδιοκτήτρια του Μπάμπου, Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου, έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν.

Η ίδια χαρούμενη για το γεγονός περιέγραψε την νέα εμπειρία του Μπάμπου με μία ανάρτησή της.

«Μπήκε λοιπόν ο Μπάμπου, ο σκύλος-οδηγός μου και στη Βουλή για την ορκωμοσία. Ανέμελος, χαρούμενος, σαν να πήγαινε στο πάρκο να παίξει! Γιατί για εκείνον, το ίδιο είναι! Είναι χαρούμενος που με βοηθάει και πάντα έτοιμος να πάμε παντού! Κι εγώ, καθημερινά νιώθω ευγνώμων που η ζωή μου διασταυρώθηκε με αυτά τα υπέροχα πλάσματα, τα οποία έγιναν μια αλυσίδα για να μη μείνω ποτέ μου μόνη… Τη Λάρα, τη Μέη και τώρα τον Μπάμπου!

Ο Γιώργος Σταμάτης, που πρόσφατα εξελέγη βουλευτής επικράτειας της ΝΔ και με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν, επέλεξε να μας προσκαλέσει στην ορκωμοσία!. Διότι η πρόσβαση στη Βουλή, πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους, ειδικότερα για αυτούς, που παλεύουν για τα κοινώς αυτονόητα: για να μπορούν απλά, να ανέβουν ένα σκαλί ή να περάσουν μια διάβαση. Ο Γιώργος Σταμάτης δήλωσε, ότι είναι η πρώτη φορά που ένας σκύλος-οδηγός, μπαίνει στη Βουλή.

Η σχέση ενός σκύλου-οδηγού κι ενός τυφλού ανθρώπου, είναι σχέση ζωής. Η αέρινη εικόνα που βλέπετε, κρύβει μέσα της ώρες εκπαίδευσης, προσπάθειας, θυσιών και κούρασης. Αυτό, είναι το αποτέλεσμα και ο κάθε τυφλός άνθρωπος που θέλει να βλέπει μέσα από τα μάτια ενος σκύλου-οδηγού, πρέπει να έχει την ανάλογη υποστήριξη αλλά κι αναγνώριση. Διότι απλά ειναι δικαίωμά του. Οι σκύλοι-οδηγοί επιτρέπονται παντού βάσει νόμου. Βοηθήστε μας να τους εκπαιδεύσουμε! Σκύλοι Οδηγοί Λάρα-Lara Guide Dog School» έγραψε κλείνοντας την ανάρτησή της όπου παρέθεσε και φωτογραφία από την επίσκεψη του Μπάμπου στη Βουλή.


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα