Αρχική iHunt.gr Νέα έρευνα για το τρυγόνι από την ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

Νέα έρευνα για το τρυγόνι από την ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

από iHunt Team

demobannerΟ Περικλής Μπίρτσας και Εργαστήριο Διαχείρισης Άγριας Πανίδας του Τμήματος Δασολογίας, Επιστήμης Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης έλαβαν άδεια επιστημονικής έρευνας για το τρυγόνι.

Σκοπός της έρευνας είναι η εκτίμηση της πληθυσμιακής τάσης του Τρυγονιού, η οποία θα επιχειρηθεί μέσω της της χρήσης ακουστικών στοιχείων για την καταγραφή φωνών, διόπτρων και τηλεσκοπίων για παρατήρηση από σταθερά σημεία. Στο πεδίο θα συμμετέχουν οι επιστημονικοί συνεργάτες και οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ.

Ο κ. ΜπίρτσαςΑξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια έρευνα και τα αποτελέσματα των προηγούμενων ερευνών βοήθησαν ώστε να γίνει μια αξιόπιστη καταγραφή του πληθυσμού των τρυγονιών που έρχονται στη χώρα μας.

Η έρευνα έχει διάρκεια 4 χρόνια.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα