Αρχική iHunt.gr Νέα κρούσματα αφρικάνικης πανώλους των Χοίρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Νέα κρούσματα αφρικάνικης πανώλους των Χοίρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

από iHunt Team

demobannerΣτις 15 Φεβρουαρίου 2022 μέσω του συστήματος ADIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κοινοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, επτά (7) δευτερογενείς εστίες Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων (ΑΠΧ) σε αγριόχοιρους στην Βουλγαρία στις περιοχές Kardzhali (3 εστίες), Smolyan (2 εστία), Pazardzhik (1 εστία), Haskovo (1 εστία) σε πολύ κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στη Βουλγαρία έχουν εντοπισθεί από 31.12.2021 έως 15.02.2022, 2 εστίες σε οικόσιτους χοίρους και 220 εστίες σε αγριόχοιρους οι οποίες αφορούν σε θηρευμένους αγριόχοιρους στο πλαίσιο γενικής επιτήρησης του νοσήματος στην χώρα αυτή.

Προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της ΑΠΧ στη χώρα και να αποφευχθεί μια επιζωοτία, εφιστάται η προσοχή στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές για την πιστή εφαρμογή των διαλαμβανομένων στην παραπάνω σχετική εγκύκλιο ειδικότερα δε στην τήρηση όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων στα σημεία εισόδου στη Χώρα.

Επίσης η κτηνιατρική υπηρεσία έστειλε έγγραφο στους κυνηγετικούς συλλόγους του νομού Έβρου στο οποίο αναφέρει :Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα