Αρχική iHunt.gr Νεκρό γουρουνόσκυλο από επίθεση λύκων στην Καβάλα

Νεκρό γουρουνόσκυλο από επίθεση λύκων στην Καβάλα

από iHunt Team

demobannerΝΕΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε άλλο ένα κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 29/01/23, στις Κορυφές Καβάλας και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα Πολύνερο και Πλαταμώνα Καβάλας σε κυνήγι αγριόχοιρου. Ο συνάδελφος του οποίου ο αγαπημένος του τετράποδος συνεργάτης, φίλος και σύντροφος, έπεσε θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας, για δικούς του λόγους επιθυμεί να μην αναφερθεί το όνομα του !!!

Στενοχωρημένος περιγράφει την άσχημη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 09.30 και τα 3 σκυλιά είχαν σηκώσει γουρούνι και ήταν σε δίωξη, όταν ξαφνικά εκεί που τα άκουγα να γαυγίζουν, σταμάτησαν και το 1 το έβλεπα στο GPS ως ακίνητο στα 500 μέτρα μακριά μου, ενώ τα άλλα 2 σκυλιά συνέχιζαν το κυνήγι. Έβαλα τις φωνές και άρχισα να ρίχνω στον αέρα, ενώ ακολουθούσα τρέχοντας το στίγμα του Gps. Έκανα γύρω στα 15 λεπτά να φτάσω, να εντοπίσω το σημείο και να βρω τον σκύλο μου στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα