Αρχική iHunt.gr Νεκρό λαγόσκυλο από επίθεση λύκων στις Καρτερές Θεσσαλονίκης

Νεκρό λαγόσκυλο από επίθεση λύκων στις Καρτερές Θεσσαλονίκης

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 18/03/23, στις Καρτερές Θεσσαλονίκης, στα πεύκα στους προσκόπους, κατά την διάρκεια άοπλης εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Δημήτρη Μπούρα να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Έκτωρ 3 χρονών, Σεγκούτσι, τον οποίο έβγαλε ο Δημήτρης και ο πατέρας του για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό του Σαββάτου 18/03/23 στις Καρτερές Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης στενοχωρημένος εξηγεί την άσχημη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 09.00 αμέσως μετά το σήκωμα του λαγού, και τα 2 σκυλιά ήταν στην δίωξη όταν ξαφνικά άκουσα τσιρίδες και ουρλιαχτά πόνου από πολύ κοντά και αμέσως με τον πατέρα μου τρέξαμε προς τα εκεί, από διαφορετικές κατευθύνσεις με την βοήθεια του GPS. Πρώτος έφτασε στο σημείο ο πατέρας μου σε λιγότερο από 3 λεπτά και πρόλαβε και είδε να φεύγουν δύο λύκοι, ενώ ο καημένος ο Έκτωρας ήταν κομμάτια όπως φαίνεται στην φωτογραφία.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα