Αρχική iHunt.gr Ο Κ.Σ. Κιλκίς μοιράζει το κρέας των θηρευμένων αγριόχοιρων από τα συνεργεία δίωξης

Ο Κ.Σ. Κιλκίς μοιράζει το κρέας των θηρευμένων αγριόχοιρων από τα συνεργεία δίωξης

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος του Κιλκίς, μοιράζει το κρέας των θηρευμένων αγριόχοιρων από το πρόγραμμα για την μείωση του πληθυσμού τους, μέσω των «συνεργείων δίωξης» προς τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη!

SVESTONOF

 Οι πέντε ομάδες εθελοντών κυνηγών του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς,  θήρευσαν συνολικά 15 αγριογούρουνα, μέσα στα χωράφια με τα καλαμπόκια του λεκανοπεδίου Μουριών – Δοϊράνης.

Μετά τη θήρευση των αγριόχοιρων, η Κτηνιατρική Υπηρεσία Κιλκίς παίρνει δείγματα στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης ελέγχου για την αφρικανική πανώλη των χοίρων. Μέχρι στιγμής, στους εργαστηριακούς ελέγχους δεν έχει εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα.

Τα τα μέλη του συλλόγου συμμετέχουν εθελοντικά στην επιχείρηση, μετά την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δασαρχείου Κιλκίς, που αφορά στη διαχείριση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, καθώς η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο το τελευταίο διάστημα.

Το κρέας από αυτούς τους αγριόχοιρους μοιράστηκε σε συλλόγους και ευπαθείς ομάδες του νομού Κιλκίς.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα