Αρχική iHunt.gr Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας για το νέο Νομοσχέδιο

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας για το νέο Νομοσχέδιο

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Όταν το 2021 είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Νομοσχέδιο «ΑΡΓΟΣ» για την ευζωία των κατοικιδίων, σύσσωμος ο κυνηγετικός κόσμος είχε αντιδράσει και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας, όπως και άλλοι σύλλογοι πανελλαδικά, έδωσε μεγάλο αγώνα για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της στείρωσης των ζώων. Υπό την πίεση των αντιδράσεων η κυβέρνηση υπαναχώρησε αναθεωρώντας το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας και αφήνοντας στο νέο νόμο ανοιχτό παράθυρο με την εναλλακτική της συλλογής δείγματος DNA.

Έκτοτε, ασκήθηκαν σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο έντονες πιέσεις εκ μέρους των κυνηγετικών οργανώσεων για την εξαίρεση των σκύλων εργασίας από τη συγκεκριμένη διάταξη και υπήρχαν θετικά μηνύματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, όλοι εκπλαγήκαμε δυσάρεστα με την πρόσφατη απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ λίγο πριν το κλείσιμο του Κοινοβουλίου. Η συγκεκριμένη απόφαση καθορίζει τη διαδικασία αποστολής δείγματος στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων συντροφιάς και προβλέπει την καταβολή παραβόλου που ανέρχεται σε 150€ προκειμένου να αποσταλεί δείγμα γενετικού υλικού στο αρμόδιο εργαστήριο.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα δυσβάσταχτο κόστος που έρχεται να επιβαρύνει τους κυνηγούς σε μια ήδη δύσκολη οικονομικά εποχή. Οι κυνηγοί χρηματοδοτούν τη στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας, μέσω των εισφορών στο Πράσινο Ταμείο, όσο καμία άλλη κοινωνική ομάδα. Συγχρόνως, είναι αυτοί που υπόκεινται στους περισσότερους ελέγχους για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους και το θεωρούν αυτονόητη υποχρέωσή τους σε αντίθεση με την πλειοψηφία των υπολοίπων ιδιοκτητών κατοικιδίων.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία αντέδρασε άμεσα και ήδη συντονίζει τα επόμενα βήματα. Απέναντι στον παραλογισμό και τις διακρίσεις που δεχόμαστε, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας ενώνει τη φωνή του και τις δυνάμεις του με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος για την προάσπιση των δικαιωμάτων των κυνηγών!»

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα