Αρχική iHunt.gr ΟΦΥΠΕΚΑ : Συλλογή κεράτων ελαφιών για τη γενετική τους ανάλυση

ΟΦΥΠΕΚΑ : Συλλογή κεράτων ελαφιών για τη γενετική τους ανάλυση

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου καλεί όσους πολίτες έχουν στην κατοχή τους -από τις επισκέψεις τους στον Eθνικό Δρυμό Πάρνηθας- κέρατα ελαφιών να συμβάλουν στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη γενετική ανάλυση των ελαφιών.

SVESTONOF

Τα κέρατα είναι εξαιρετικά χρήσιμα στην ταυτοποίηση της γενετικής ταυτότητας του ζώου. Οι πολίτες καλούνται να φέρουν τα κέρατα, προκειμένου οι επιστήμονες να πάρουν λίγη σκόνη (ξύσμα) από τη βάση τους, ενώ στη συνέχεια τα κέρατα θα τους επιστραφούν.

Σε δεύτερη φάση, όταν θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα της γενετικής ανάλυσης, όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν να ενημερωθούν για την ταυτότητα του ελαφιού, στο οποίο ανήκει το κέρατο.

Όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 2445226. Οι κάτοχοι που θα επικοινωνήσουν, θα ενημερωθούν για τις ημερομηνίες που μπορούν να προσκομίσουν τα κέρατα προκειμένου να παρθεί το δείγμα και να τους επιστραφούν αμέσως.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα