Αρχική iHunt.gr Οι καλύβες των κυνηγών στον Έβρο και η αχάριστη αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία…

Οι καλύβες των κυνηγών στον Έβρο και η αχάριστη αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία…

από iHunt Team

demobannerΟι καλύβες των κυνηγών του Έβρου, στην περιοχή Δέλτα των Φερρών, είναι μια γνωστή ιστορία που ταλαιπωρεί τους ακρίτες μας, πολλά χρόνια τώρα.

Σαν άνθρωπος που οργώνει την Eλληνική Επικράτεια, έχω ψάξει και έχω καταλήξει σε σκέψεις-λύσεις για το θέμα αυτό.

Στον νομό Έβρου, υπάρχουν σήμερα περίπου 5.000 κυνηγοί, που είναι δέκα φορές ακρίτες…και μάλιστα καθημερινοί άμισθοι φρουροί. Εδώ και μια δεκαετία, οι καλύβες τους στο Δέλτα, αντιμετωπίζονται με τα ίδια πολεοδομικά κριτήρια που ισχύουν για το..Κολωνάκι και την Μύκονο. Έτσι ακριβώς. Από το 2017, αναμένεται οριστική λύση. Στις 3-11-2022, έληξε η τελευταία παράταση της αναστολής κατεδάφισης. Μιλάμε για 108 καλύβες, πλήρως απογεγραμμένες, οι οποίες ήδη έχουν επιβαρυνθεί με πρόστιμα μαμούθ.

Ξέρετε, ένας στρατιωτικός, διαλέγει το επάγγελμα αυτό και υπηρετεί για μια 30ετία. Μετά, μπορεί να τον συναντήσουμε -και καλά κάνει ο άνθρωπος, να πίνει τον καφέ του στο Σύνταγμα. Ο Εβρίτης, γεννιέται και πεθαίνει στον Έβρο. Και ο κυνηγός Εβρίτης, είναι σε μια βάση ολόκληρης ζωής, από τα 18 του χρόνια μέχρι τα..98 , ακοίμητος φρουρός του τόπου του.
Αυτόν λοιπόν τον Έλληνα, αφού τον φορτώνουμε με εξοντωτικά πρόστιμα για τις καλύβες, του λέμε ότι πρέπει να συμμορφωθεί. Να συμμορφωθεί που; Στις ατέλειωτες ορδές των λαθρομεταναστών που πολιορκούν τον Έβρο; Να συμμορφωθεί με τους κανόνες του ΙΚΑ και της πολεοδομίας που ισχύουν στην Σαντορίνη και στην Ρόδο;

Βεβαίως, η Ελληνική Επικράτεια είναι ενιαία απέναντι στον νόμο. Αλλά ο νόμος είναι υποδεέστερος της λογικής και του δημόσιου συμφέροντος. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι εκεί, κανένα οπλικό σύστημα και κανένα αεροπλάνο ή πύραυλος, δεν θα μπορούσε να κρατήσει Ελληνικό τον τόπο.

Αυτά λέει η λογική. Δυστυχώς όμως, η λογική εξέλιπε εδώ και πολλά χρόνια σ αυτόν τον τόπο. Καμία FRONTEX κανένας τρίτος, δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τόπο μας.
Η έκδοση Προεδρικού διατάγματος, με το οποίο θα τακτοποιείται ριζικά και άμεσα το θέμα, είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει τώρα.

Όλα τα άλλα είναι μικροψυχίες, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και …άρνηση πατρίδας.
Είναι σκληρό αυτό να το λέει κανείς, αλλά εκεί πάνω, οι τοπικές συνθήκες πολικού ψύχους στο Δέλτα του Έβρου, έτσι αντιμετωπίζονται μόνο.

Αν κάποτε ρωτήσετε τους στρατιωτικούς του Έβρου, ποιους υπολογίζουν περισσότερο στα δύσκολα, θα σας πουν ότι μπροστά- μπροστά σε όλα, βάζουν τους κυνηγούς. Κι αυτοί οι άνθρωποι, κάτι παραπάνω ξέρουν. Αυτόν λοιπόν τον ακούραστο, τον γνώστη της περιοχής, τον μη προσερχόμενο στον κρατικό κορβανά κάθε μήνα πολίτη, μην του στερείτε τον καφέ, την ξεκούρασης, τον ύπνο, μέσα στις συνθήκες του… πουθενά.

Δεν είναι αχαριστία, είναι πολιτική βλακεία.

Αυτή την πολιτική βλακεία θα την ΝΙΚΗΣΕΙ η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ. Με τη βοήθειά σας, δυνατή στη Νέα Βουλή.

Πρόδρομος Σ. Εμφιετζόγλου
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
ΠρόεδροςPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα