Αρχική iHunt.gr Οικονόμου : Θα εξεταστεί εκ’ νέου το καθεστώς χορήγησης αδειών για τα κυνηγετικά όπλα

Οικονόμου : Θα εξεταστεί εκ’ νέου το καθεστώς χορήγησης αδειών για τα κυνηγετικά όπλα

από iHunt Team
κυνηγετικά όπλα

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου μίλησε για τις προτεραιότητες που έχει θέσει για το υπουργείο. Μεταξύ αυτών είναι, όπως φαίνεται, και τα κυνηγετικά όπλα.

SVESTONOF
Οικονόμου : Θα εξεταστεί εκ’ νέου το καθεστώς χορήγησης αδειών για τα κυνηγετικά όπλα

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη προσπάθεια του Υπουργείου για τον έλεγχο των όπλων που κυκλοφορούν νόμιμα, όπως είναι τα κυνηγητικά όπλα τα σκοπευτικά και τα όπλα αυτοπροστασίας. Τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά, ακόμα και δολοφονίες, με την χρήση νόμιμων όπλων και «δεν μπορούμε να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα» όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον υπουργό κυκλοφορούν περίπου 1 εκατομμύριο κυνηγετικά όπλα στην Ελλάδα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου θα εξεταστεί εκ νέου το καθεστώς χορήγησης άδειας για όπλα, καθώς όπως είπε το τρέχον καθεστώς δεν παρέχει τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες και θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ : Οι λόγοι που μπορούν προκαλέσουν εμπλοκή σε καραμπίνα …VIDEO

Πολύ σύντομα, σημείωσε ο υπουργός , θα δημιουργηθεί επιτροπή αστυνομικών στην οποία στην συνέχεια θα συμμετέχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, όπως κυνηγετικοί σύλλογοι, σκοπευτικές ομοσπονδίες και θα κατατεθεί νέα πρόταση που θα φέρει και αλλαγές στον νόμο και στην χορήγηση των αδειών οπλοφορίας. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εξετάζεται να δημιουργηθεί και ένα πλαίσιο για την εθελοντική παράδοση όπλων, που μπορεί να έχουν κάποιοι χωρίς άδεια.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα