Αρχική iHunt.gr Π. Εμφιετζόγλου : Το Κυνήγι και οι Έλληνες Κυνηγοί

Π. Εμφιετζόγλου : Το Κυνήγι και οι Έλληνες Κυνηγοί

από iHunt Team

Του Δρ.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Εκτιμώ την χρησιμότητα του κυνηγιού και τα οφέλη που προσφέρουν οι Έλληνες κυνηγοί στην Εθνική οικονομία, αλλά και σε τόσους άλλους τομείς.

Συγκεκριμένα:

Το κυνήγι στην πατρίδα μας, συνεισφέρει στην Εθνική οικονομία ένα τζίρο πάνω από το 1 δισ. €. Ο τζίρος αυτός, γίνεται κυρίως σε παραμεθόριες περιοχές, και ως επί το πλείστον τους χειμερινούς μήνες – ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομία των περιοχών αυτών.
Οι κυνηγοί μας, συμβάλλουν στην δασοπυρόσβεση, είτε ως πυροσβέστες, είτε αποτρέποντας εμπρησμούς.
Συμβάλλουν ακόμη, στη μείωση της λαθροϋλοτομίας όπως και στον περιορισμό της καλλιέργειας δενδρυλλίων χασίς.
Ιδιαίτερα στις περιοχές του Έβρου, βοηθούν σημαντικά στον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.
Οι χώροι κυνηγιού, ελέγχονται από 270 περίπου θηροφύλακες, που πληρώνονται από τους ίδιους τους κυνηγούς, συμβάλλοντας μαζί με τα δασαρχεία στην αστυνόμευση.
Οι κυνηγοί πραγματοποιούν κάθε χρόνο μελέτες, σχετικά με την κατάσταση των θηραμάτων, ώστε να αποφεύγεται μείωση ή υπερβολική θήρα.
Είναι εύλογο λοιπόν, να αποφεύγονται κυβερνητικά μέτρα, άσκοπα και αρνητικά, σε αυτή την τόσο επωφελή δραστηριότητα.

Και ερωτούμε την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη:

Γιατί πρέπει να στειρώνονται οι κυνηγετικοί σκύλοι; Πως θα μπορέσουν οι κυνηγοί να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες όταν με τη στείρωση δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη δραστηριότητά τους; Και πως θα διατηρηθούν παραδοσιακές Ελληνικές φυλές όπως ο Κρητικός Λαγωνικός, ο Ελληνικός Iχνηλάτης και ο Ελληνικός Ποιμενικός;
Μειώνοντας τη δραστηριότητα των κυνηγών αποστερείτε την Ελληνική ύπαιθρο από οικονομική αλλά και συναισθηματική υποστήριξη των συνόρων μας.
Απλά, άλλα ακατανόητα πράγματα. Εκτός εάν επιδιώκετε την περαιτέρω μείωση του Ελληνικού πληθυσμού των συνόρων για να τους αντικαταστήσετε με μουσουλμάνους.

Η Πατριωτική Ένωση συμπαρίσταται, και εκτιμά την κυνηγετική δραστηριότητα. Καταγγέλλει τα αρνητικά μέτρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύντομα, δυνατοί στη Βουλή, θα επανορθώσουμε τις αδικίες και θα ενισχύσουμε την Ελληνική Κυνηγετική Δραστηριότητα.

Υ.Γ.: Και επιτέλους, γιατί να πηγαίνουν οι κυνηγοί μας στα Σκόπια ή σε άλλες Βαλκανικές χώρες; Τουλάχιστον λίγο μυαλό!


O Πρόδρομος Εμφιετζόγλου είναι Πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Print Friendly, PDF & EmailΣχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα