Αρχική iHunt.gr Πανώλη των χοίρων : Πρόταση για έναρξη της θήρας του αγριόχοιρου στις 20 Αυγούστου

Πανώλη των χοίρων : Πρόταση για έναρξη της θήρας του αγριόχοιρου στις 20 Αυγούστου

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής για την επιτήρηση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, προτείνεται η έναρξη της θήρας του αγριόχοιρου, μόνο στις ζώνες διάβασης αποδημητικών, στις 20 Αυγούστου αντί για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή ζητείται να επιτραπεί η θήρα του αγριόχοιρου ΜΟΝΟ στις περιοχές όπου θα επιτρέπεται η θήρα των αποδημητικών (τρυγόνι, ορτύκι και φάσσα) και πουθενά αλλού. Στις υπόλοιπες περιοχές ζητείται να αρχίσει το κυνήγι κανονικά στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος είναι η εξάπλωση της αφρικάνικης πανώλης των χοίρων και με αυτό τον τρόπο ελπίζει η συντονιστική επιτροπή να βοηθήσει στην επίτευξη της διαχείρισης του πληθυσμού των αγριόχοιρων.

Ακόμη δεν είναι τίποτα βέβαιο αν και αναμένεται να είναι θετική η εισήγηση της Δασικής Υπηρεσίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Η Συντονιστική επιτροπή για επιτήρηση της αφρικάνικης πανώλης των χοίρων αποτελείται από στελέχη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  στελέχη της Δασικής υπηρεσίας του ΥΠΕΝ, πανεπιστημιακούς και από στελέχη της ΚΣΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα βρέθηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφρικάνικης πανώλης σε μονάδα στη Φλώρινα.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα