Αρχική iHunt.gr Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ζ΄Κ.Ο.Θ.

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ζ΄Κ.Ο.Θ.

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Οι διεργασίες της Συνέλευσης διεξήχθησαν την Κυριακή 28 Μαίου 2023 με μεγάλη επιτυχία και σε ένα υψηλό επίπεδο ομοφωνίας, ενότητας και απαρτίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα Πεπραγμένα της Ομοσπονδίας, η ασφάλιση των κυνηγών για την κυνηγετική περίοδο 2023-2024, η έκτακτη εισφορά της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων, καθώς και η ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα. Στο σημείο αυτό έγινε εκτενής ενημέρωση από τον πρόεδρο Μπαλατσό Ευάγγελο για όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο, αλλά και το μέλλον του κυνηγίου και την καινούργια Ρ.Δ.Θ για την νέα κυνηγετική χρονιά.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις φιλοθηραματικές δράσεις της Ζ΄ΚΟΘ εκπονήθηκαν 22 μελέτες εμπλουτισμού βιοτόπων για απελευθέρωση θηραμάτων σε όλη τη Θεσσαλία, επανεγκατάσταση της πεδινής πέρδικας – αγορά πομπών και οικονομική – επιστημονική στήριξη του εκτροφείου του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου για την ορεινή & πεδινή. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος τόνισε το σημαντικό έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, η οποία κατέγραψε 9.452 ελέγχους, 18 μηνύσεις, 42 παραβάσεις και ζήτησε από όλα τα μέλη να στηρίξουν τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες στο δύσκολο έργο τους για την βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Τέλος, στο πρόγραμμα καταμέτρησης του πληθυσμού του αγριόχοιρου στη Θεσσαλία για το κυνηγετικό έτος 2022-2023 θηρεύτηκαν 17.000 άτομα αγριόχοιρου, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση του υπερπληθυσμού του αγριόχοιρου σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Τα δύο θέματα που απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η στείρωση και η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων.

Στο πρώτο θέμα της στείρωσης ο πρόεδρος δήλωσε ότι περιμένουμε να δούμε την στάση που θα κρατήσει η καινούργια κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, γιατί πιστεύουμε ότι ήταν ένα άδικο νομοσχέδιο απέναντι στην κυνηγετική οικογένεια.

Οι νόμοι, τόνισε ο πρόεδρος ψηφίζονται για να εφαρμόζονται, αλλά και να διορθώνονται για τις αδυναμίες – αδικίες που δημιουργούν. Θα ζητήσουμε επιτακτικά από τη νέα κυβέρνηση, να εξετάσει το νόμο σε νέα βάση εντάσσοντας τα σκυλιά μας σε σκυλιά εργασίας.

Σε περίπτωση που αυτό το αίτημα μας δεν γίνει δεκτό δεν θα διστάσουμε να συνταχθούμε απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, όπως πολλάκις έχουμε ξανακάνει.

Στο δεύτερο θέμα της εκγύμνασης και φέτος ορισμένα Δασαρχεία της Θεσσαλίας ενεργοποίησαν την παρ. 4 από τις γενικές ρυθμίσεις της Ρ.Δ.Θ. 2022-2023 και αυθαίρετα , αγνοώντας παντελώς τις τεκμηριωμένες προτάσεις των άμεσα ενδιαφερόμενων ‘’της Ομοσπονδίας και των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων’’, εξέδωσαν Δασικές Απαγορευτικές Διατάξεις απαγορεύοντας την εκγύμναση κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Χωρίς καμία εκτίμηση του πληθυσμού και της πίεσης που ασκείται σε αυτόν από την εκγύμναση.

Έτσι, ο πρόεδρος για να μην επαναληφθεί ξανά αυτή η κατάχρηση εξουσίας των Δασαρχείων πρότεινε από τη νέα χρονιά να κατατίθενται εισηγήσεις για τις περιοχές που θα πρέπει να επιτρέπεται ή να απαγορεύεται η εκγύμναση βάση του θηραματικού πλούτου που διαθέτει η καθεμία και στις επιπτώσεις που μπορεί να δημιουργήσει σε άλλα θηράματα (π.χ πεδινή πέρδικα).

Στο τελευταίο θέμα, ο πρόεδρος εισηγήθηκε την παραγραφή της οφειλής του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων, η οποία χρόνια ταλανίζει τον σύλλογο και προέρχεται από τη μη απόδοση της έκτακτης εισφοράς στην Ομοσπονδία κατά τα παρελθόντα έτη. Ο πρόεδρος λοιπόν, πρότεινε στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης την παραγραφή της οφειλής του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων, για να μπορέσει να επανέλθει ξανά ο σύλλογος σε μία κανονικότητα και όλο το σώμα συμφώνησε ομόφωνα.

Στο τέλος ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλο το σώμα της γενικής συνέλευσης, τα μέλη της διοίκησης, καθώς και το προσωπικό της Ομοσπονδίας για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλη τη χρονιά.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα