Αρχική iHunt.gr Πράσινοι: θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές αυτόνομα

Πράσινοι: θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές αυτόνομα

από iHunt Team

demobannerΣε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη οι Πράσινοι δήλωσαν ότι στοχεύουν στη συγκρότηση ενός ενωτικού, αξιόπιστου, αυτόνομου και ισχυρού πράσινου φορέα, που θα εκπροσωπείται σε όλους τους πολιτικούς θεσμούς.

Τα ζητήματα στα οποία θα εστιάσουν, μεταξύ άλλων, οι Πράσινοι είναι το ενεργειακό, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για νέες εξορύξεις, η μετακύλιση του ενεργειακού κόστους στους πολίτες, το πυρηνικό στη Βουλγαρία, η επισιτιστική κρίση, η υποδοχή των προσφύγων από την Ουκρανία, η ενσωμάτωση και η εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν οι νέοι συν-εκπρόσωποι των Πράσινων, η Βασιλική Γραμματικογιάννη και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Επίσης, ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, η Ελεονώρα Ζώτου, μέλος της Γραμματείας, ο Αλέκος Γεωργόπουλος, η Λορέτα Σπάχο και ο Μιχάλης Παναγιωτίδης, μέλη του Συμβουλίου του κόμματος.

Ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος τόνισε πως «η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι κρίση του αερίου και η έκρηξη των τιμών ενέργειας έχει συμπαρασύρει όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα να αποδομείται ο οικογενειακός προϋπολογισμός».

Σχετικά με τις συνεργασίες, δεν αποκλείουν τις προγραμματικές συγκλήσεις, αλλά όχι προεκλογικά. «Μετά τις εκλογές μπορούμε να συζητήσουμε συγκλήσεις και συναινέσεις σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και ιδίως το περιβάλλον και την προστασία του, αλλά όχι προεκλογικά», τόνισε ο Μιχάλης Παναγιωτίδης.

Σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις οι Πράσινοι εκτιμούν ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία, που επηρεάζει σε πολλά επίπεδα τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις παγκοσμίως, ενώ η Λορέτα Σπάχο δήλωσε ότι 8.000 με 10.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και θα έπρεπε να φιλοξενηθούν σε κτίρια της πόλης.

Πηγή :https://thepressproject.gr/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα