Αρχική iHunt.gr Πτολεμαΐδα: Πολυάριθμη αγέλη λύκων παραμονεύει έξω από κτηνοτροφικές μονάδες

Πτολεμαΐδα: Πολυάριθμη αγέλη λύκων παραμονεύει έξω από κτηνοτροφικές μονάδες

από iHunt Team

demobannerΑντιμέτωποι καθημερινά με πολυάριθμη αγέλη λύκων (17-18 ζώα) που παραμονεύει έξω από κτηνοτροφικές Μονάδες στην περιοχή μεταξύ της Άρδασσας και της Ασβεστόπετρας βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τους, μετρώντας ανα τακτά διαστήματα απώλειες του ζωικού τους κεφαλαίου.

«Κάνουμε το σταυρό μας να μη μπουν μέσα και προκαλέσουν ολική καταστροφή», λένε οι κτηνοτρόφοι. Το φαινόμενο εντάθηκε τα τρία τελευταία χρόνια, με τους λύκους και τις αρκούδες να πλησιάζουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Όπως λένε οι ίδιοι, πρόσφατα, πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής από τις στάνες και όποιο ζώο επιχειρήσει να αποδράσει κατασπαράσσεται, (ποιμενικοί σκύλοι, πρόβατα, γάτες, άλογα) ενώ τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί με τις περιφράξεις των Μονάδων δεν παρέχουν ασφάλεια.

Ο Χρήστος Χρυσανθόπουλος, ένας από τους πληγέντες κτηνοτρόφους, καταφέρεται εναντίον των αρμοδίων υπηρεσιών και τις χαρακτηρίζει «ανύπαρκτες γιατί δεν υπάρχει κανείς να μας πει κάτι», εκτιμώντας, ότι οι εμφανίσεις λύκων και αρκούδων θα πολλαπλασιαστούν στην περιοχή με την καρποφορία των σιτηρών και των υπόλοιπων γεωργικών καλλιεργειών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη ΚεσκιλίδουPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα