Αρχική iHunt.gr Ρόδος: Εκδόθηκε η απόφαση για το κυνήγι – “Βολές” από την Περιφέρεια κατά φιλοζωικών οργανώσεων

Ρόδος: Εκδόθηκε η απόφαση για το κυνήγι – “Βολές” από την Περιφέρεια κατά φιλοζωικών οργανώσεων

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Εκδόθηκε χθες η απόφαση για το κυνήγι στο νησί της Ρόδου. Όπως αναφέρει «απαγορεύεται η θήρα όλων των θηραμάτων για τρία (3) έτη, σε έκταση εμβαδού τριακοσίων δεκαέξι χιλιάδων επτακοσίων τριάντα εννέα στρεμμάτων (316.739,00 στρ.) που περιλαμβάνει την καείσα έκταση από τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 18η Ιουλίου 2023 καθώς και επιφάνεια περιμετρικής ζώνης, σε περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Νότιας Ρόδου, Λινδίων, Ατταβύρου, Καμείρου και Αρχαγγέλου.

Την άποψη, ότι είναι επαρκής η έκταση, στην οποία απαγορεύθηκε το κυνήγι, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Δωδ/σου Καίτη Μπαλατσούκα, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε καθολική απαγόρευση του κυνηγιού μετά από φωτιά στη Ρόδο. Επίσης εξέφρασε επιφυλάξεις για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για τη δημιουργία πάρκου ελαφιών, διευκρινίζοντας ότι η υπηρεσία της δεν έχει επίσημη ενημέρωση.

Ρόδος: Εκδόθηκε η απόφαση για το κυνήγι – “Βολές” από την Περιφέρεια κατά φιλοζωικών οργανώσεων
Eν τω μεταξύ για υιοθέτηση συκοφαντιών και ασύστολων ψευδών εις βάρος της κατηγορεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, για το θέμα των ελαφιών.

Αφορμή ήταν οι αναφορές σε ανακοίνωση των δύο οργανώσεων ότι το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να περιορίσει τα ελάφια με ηλεκτροφόρες περιφράξεις, αλλά και ότι η Περιφέρεια έχει ζητήσει να εξεταστεί ο αποχαρακτηρισμός του ελαφιού από προστατευόμενο σε επιβλαβές είδος.

Πηγή :https://www.ertnews.gr/


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα