Αρχική iHunt.gr Σε εννέα έφτασαν τα νεκρά γουρουνόσκυλα από επιθέσεις λύκων στη παρέα από τα Κύργια της Δράμας

Σε εννέα έφτασαν τα νεκρά γουρουνόσκυλα από επιθέσεις λύκων στη παρέα από τα Κύργια της Δράμας

από iHunt Team

demobannerΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 12/11/22 στα Κύργια Δράμας, σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Ηλία Καπανιρη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Κανέλο 9 χρονών, Ιχνηλάτη του Πόσαβατς, τον οποίο έβγαλε ο Ηλίας με την παρέα του, τους Βροντάκηδες για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό του Σαββάτου 12/11/2022 στην ευρύτερη περιοχή των Κυργίων μαζί με άλλα 3 σκυλιά.

Ο Ηλίας περιγράφει την άσχημη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 09.00 και τα 4 σκυλιά είχαν σηκώσει γουρούνια και ήταν σε δίωξη, όταν ξαφνικά εκεί που άκουγα τον Κανέλο να γαυγίζει, σταμάτησε και τον έβλεπα στο GPS ως ακίνητο στα 578 μέτρα μακριά μου, ενώ τα άλλα 3 σκυλιά συνέχιζαν το κυνήγι. Ενημέρωσα τους υπόλοιπους και ακολούθησα το στίγμα του Gps, λόγω της πυκνής βλάστησης έκανα γύρω στα 25 λεπτά να εντοπίσω το σημείο και να βρω τον σκύλο μου κυριολεκτικά κομματιασμένο, στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες. Αυτό το χάλι δεν μπορεί να συνεχιστεί, είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να χάνουμε συνεχώς τα σκυλιά μας με τέτοιο φρικιαστικό τρόπο. Ο Κανέλος είναι το ΈΝΑΤΟ (9) σκυλί της παρέας που χάνεται από τους σπάνιους, από την περσινή σεζόν μέχρι τώρα χωρίς εκπαιδευτικά το καλοκαίρι, σε διαφορετικές περιοχές του νομού Δράμας. Επίσης ήδη έχουν φάει άλλα 10 αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά μέσα στο χωριό σε πεδινή περιοχή μέσα στα σπίτια ασχέτως που μερικοί δεν ασχολούνται με το ίντερνετ και δεν τα δημοσιεύουν.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα