Αρχική iHunt.gr Σέρρες: Δεν έχει τέλος η παράνομη αλιεία στη λίμνη Κερκίνη

Σέρρες: Δεν έχει τέλος η παράνομη αλιεία στη λίμνη Κερκίνη

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η παράνομη αλίευση του γριβαδιού είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια με τους ερασιτέχνες ψαράδες.

SVESTONOF

Ο δασολόγος κ. Ναζηρίδης μιλώντας στο Επιλογές τονίζει ότι ο κάθε ερασιτέχνης ψαράς έχει το δικαίωμα, είτε για τρία ψάρια την ημέρα, είτε για δύο κιλά, κάτι όμως που δεν συμβαίνει καθώς γίνεται εκμετάλλευση.

Το ψάρεμα του γριβαδιού στη λίμνη Κερκίνη επιτρέπεται με βάρκα μόνο στους επαγγελματίες ψαράδες οι οποίοι διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια ενώ στους ερασιτέχνες ψαράδες επιτρέπεται το ψάρεμα μόνο από τη ξηρά. Ευθύνη για την τήρηση των μέτρων έχει η διεύθυνση αλιείας σύμφωνα με το δήμαρχο Ηράκλειας κ. Γιώργο Κουτσάκη. Ωστόσο όμως έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τους Βούλγαρους αλιείς, και όχι μόνο, οι οποίοι έρχονται, ψαρεύουν, γεμίζουν τα πορτ μπαγκαζ των αυτοκινήτων τους και φεύγουν ανενόχλητοι.

Ενώ ο δασολόγος του Οργανισμού φυσικού περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής κ. Θεόδωρος Ναζηρίδης αναφέρει πως η παράνομη αλίευση του γριβαδιού είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια με τους ερασιτέχνες ψαράδες. Η περιγραφή θυμίζει κάτι από το παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι.

Ο κ. Ναζηρίδης τονίζει ότι ο κάθε ερασιτέχνης ψαράς έχει το δικαίωμα αλίευσης, είτε για τρία ψάρια την ημέρα, είτε για δύο κιλά, κάτι όμως που δεν συμβαίνει καθώς γίνεται εκμετάλλευση.

Πηγή :https://seleo.gr/


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα