Αρχική iHunt.gr Σέρρες: Διαμαρτυρία για την κοπή αιωνόβιων πλατανιών στον ποταμό Αγγίτη

Σέρρες: Διαμαρτυρία για την κοπή αιωνόβιων πλατανιών στον ποταμό Αγγίτη

από iHunt Team
κοπή αιωνόβιων πλατανιών

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σέρρες: Διαμαρτυρία για την κοπή αιωνόβιων πλατανιών στον ποταμό Αγγίτη

Αναστάτωση προκαλεί στις Σέρρες η κοπή δεκάδων αιωνόβιων πλατανιών, κατά μήκος του ποταμού Αγγίτη, με πρόσχημα αντιπλημμυρικά έργα, στον παραπόταμο του Στρυμόνα.

SVESTONOF

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταθμού Αγγίστας πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο, συνάντηση με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και ενεργών πολιτών που αντιδρούν στην κοπή των δέντρων την οποία χαρακτηρίζουν «λεηλασία», ενώ αποφασίστηκε να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις προς κάθε κατεύθυνση και με νόμιμο τρόπο προκειμένου να σταματήσει η κοπή των δένδρων, να υπάρξει ενημέρωση για την αναγκαιότητα της ακραίας αυτής καταστροφικής ενέργειας και να καθαριστεί άμεσα το ποτάμι από τα φερτά υλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Θανάτωση ή Διαχείριση για τα επιβλαβή ;

«Εκτός από την λεηλασία των δένδρων οι κορμοί κ τα κλαδιά που έχουν πέσει μέσα στο ποτάμι και στις κοίτες του ποταμού με βέβαιο τον κίνδυνο σε περίπτωση πλημμύρας να παρασυρθούν και να φράξουν τις καμάρες της αρχαίας γέφυρας στο Σταθμό Αγγίστας με αποτέλεσμα να καταπονηθεί για μια ακόμη φορά και με τον κίνδυνο της κατάρρευσης» αναφέρει ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταθμού Αγγίστας, με την οποία ζητάει την παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών προκειμένου να σταματήσει η καταστροφή.

Ο Σταθμός Αγγίστας είναι ένα μικρό χωριό 150 κατοίκων χτισμένο στο τέλος του γραφικού φαραγγιού του Αγγίτη, που πολλοί αποκαλούν και Grand Canyon της Μακεδονίας, εκεί που σμίγουν τα όρια των νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας στην Ανατολική Μακεδονία.

Βόρεια του χωριού διέρχεται ο ποταμός Αγγίτης, παραπόταμος του Στρυμόνα, λίγο μετά την έξοδό του από το επιβλητικό φαράγγι, που εκτείνεται σε μήκος 15 χλμ και ξεκινάει από το χωριό Συμβολή και καταλήγει στον Σταθμό Άγγιστας.

Επί του ποταμού Αγγίτη, Ν.Α. του χωριού, διασώζεται παραδοσιακή πέτρινη γέφυρα, μέσα σ΄ πανέμορφο καταπράσινο περιβάλλον.

Το μήκος της γέφυρας αγγίζει τα 59 μ. και το πλάτος τα 4,5 μ. Αποτελείται από τέσσερα οξυκόρυφα τόξα με προσανατολισμό από βορρά προς νότο και είναι χτισμένο με πελεκητούς πωρόλιθους συνδεδεμένους με ισχυρό ασβεστοκονίαμα.

Πηγή :ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα