Αρχική ΚυνηγιΕπικαιρότητα Συνάντηση του Συντονιστικού της ΟΜ ΣΥΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σύρου

Συνάντηση του Συντονιστικού της ΟΜ ΣΥΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σύρου

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με αφορμή τη διαβούλευση για τα μέτρα προστασίας της περιοχής Natura της Απάνω Μεριάς στη Σύρο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην τοπική κοινωνία του νησιού, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού της Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ συναντήθηκε με αντιπροσωπία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου.

SVESTONOF

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πλήρη απαγόρευση του κυνηγίου στο εν τρίτο του νησιού, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμμιά απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση. Παράλληλα υποστήριξαν τη συμβολή τους στον εμπλουτισμό της ορνιθοπανίδας της περιοχής μέσω του εκτροφείου θηραμάτων που διαθέτουν και την απελευθέρωσή τους σε περιοχές της Απάνω Μεριάς και τη συμβολή τους στην προστασία του νησιού μέσω των δράσεων πυροπροστασίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Από την πλευρά της ΟΜ Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του συντονιστικού εξέφρασαν, με τη σειρά τους, την πλήρη διαφωνία τους με τα μέτρα που παρουσιάστηκαν στη διαβούλευση κυρίως με τα μέτρα που εξαφανίζουν τις νόμιμες, παραδοσιακά ασκούμενες, ανθρώπινες δραστηριότητες από την περιοχή όπως το κυνήγι, η γεωργία η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία ακόμα και η δόμηση, προς όφελος της συγκέντρωσης της γης στα χέρια ολίγων για την ανέγερση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο εξοστρακισμός των κατοίκων, και η αρπαγή της γης της Απάνω Μεριάς προς όφελος των μεγαλοεπενδυτών φίλων της ΝΔ, θα μας βρει όλους αντίθετους.

Παράλληλα, θύμισαν ότι η ΝΔ ήταν αυτή, που ψήφισε το 2020 το νόμο Χατζηδάκη, με τον οποίο καθορίστηκαν οι ζώνες προστασίας και οι προτεινόμενες χρήσεις μέσα σε αυτές και καταργήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων που είχε δημιουργηθεί από τον κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, μετά από αίτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος Φίλιππος Μώτος, και ο Αντιπροέδρος Γιάννης Χαρίτου, ενώ από πλευράς ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ συμμετείχε ο Κώστας Βασιλάκης, Συντονιστής, η Μαρία Μαυράκη, αναπληρώτρια Συντονίστρια, ο Γιάννης Μπάιλας, Ταμίας, και τα μέλη Ειρήνη Γουσγουνέλη, και Αρτέμης Βενιέρης.

Διαβάστε ακόμη : Αντικυνηγετικό παραληρημα από την “ΑΥΓΗ” του ΣΥΡΙΖΑ


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα