Αρχική iHunt.gr Συνωστισμός κυνηγών στις περιοχές Ροδόπης λόγω ολικής απαγόρευσης στον Έβρο

Συνωστισμός κυνηγών στις περιοχές Ροδόπης λόγω ολικής απαγόρευσης στον Έβρο

από iHunt Team
Συνωστισμός κυνηγών

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μεγάλος συνωστισμός κυνηγών από τον Έβρο παρατηρείται στον γειτονικό νομό Ροδόπης, μετά την ολική απαγόρευση του κυνηγιού σε ολόκληρο το νομό Εβου.

SVESTONOF

Όπως μας είπαν Εβρίτες που βρέθηκαν στη γειτονική περιοχή προκειμένου να κυνηγήσουν το Σαββατοκύριακο μια και εκεί παρά τις πυρκαγιές δεν απαγορεύθηκε σε ολόκληρο το νομό το κυνήγι, επικρατεί χαμός από τον μεγάλο αριθμό συντοπιτών μας που προστίθενται στους Κομοτηναίους κυνηγούς. Έτσι αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων, ακόμα και-να χτυπήσουμε… ξύλο-θυμάτων, όταν σε μικρούς χώρους συνωστίζονται τόσοι κυνηγοί για διαφορετικά θηράματα.

Συνωστισμός κυνηγών

Στο Evros-news.gr που ανέδειξε με ρεπορτάζ του τις αντιδράσεις Κυνηγετικών Συλλόγων για την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θόδωρου Σκυλακάκη να απαγορέψει το κυνήγι σε όλο το νομό Έβρου, κυνηγός από το βόρειο Έβρο που βρέθηκε στην περιοχή της Κομοτηνής μας είπε: “Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν ατυχήματα και δεν θέλω να σκέφτομαι πως μπορεί να έχουμε ακόμα και θύματα. Εδώ πηγαίνουμε λίγα άτομα σε κυνήγι και κάποιες φορές συμβαίνουν πυροβολισμοί από έναν κυνηγό σε άλλον. Πόσο μάλλον τώρα που μαζευόμαστε από τον Έβρο Τετάρτες και Σαββατοκύριακα εκατοντάδες κυνηγοί στη Ροδόπη. Γιατί δεν έχουμε τα χρήματα όλοι να πηγαίνουμε και πιο μακριά. Στην Ξάνθη ή την Δράμα με την Καβάλα”, τονίζει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Απαγόρευση θήρας στον Έβρο : Οι κυνηγοί είναι φρουροί των συνόρων του Έβρου

Κι επίσης συμπληρώνει με νόημα: “Θα πρέπει η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός να αναθεωρήσουν την άποψη τους. Ανοίξτε το κυνήγι στις περιοχές που δεν είναι καμένες. Για τον λαγό, την μπεκάτσα, την πέρδικα, τα τρυγόνια και το αγριογούρουνο. Άλλωστε και στην Εύβοια και στην Ρόδο που επίσης υπήρξαν καταστροφές από πυρκαγιές, δεν απαγορεύθηκε παντού. Εμείς στον Έβρο και σε αυτό το θέμα θα είμαστε αδικημένοι;“, συμπλήρωσε ο κυνηγός αναγνώστης μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης : Παράνομη και παράτυπη η ολική απαγόρευση θήρας στον Έβρο

Μάλιστα οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Έβρου ετοιμάζονται να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίες και πάλι προς κάθε κατεύθυνση, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη να αναθεωρήσει ολοκληρωτικά την απόφαση του και να μην προβεί ενδεχομένως σε… μεσοβέζικες λύσεις. Μάλιστα θα επαναλάβουν πια πολλά και συγκεκριμένα επιχειρήματα τους.

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα