Αρχική iHunt.gr Τα αγριογούρουνα «βρίσκονται προ των πυλών» της πόλης της Λάρισας

Τα αγριογούρουνα «βρίσκονται προ των πυλών» της πόλης της Λάρισας

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στις αρχές της Λάρισας εξαιτίας του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων τα οποία όπως τόνισε σήμερα ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Κώστας Τζανακούλης, «βρίσκονται προ των πυλών» της πόλης της Λάρισας!

Αρμόδιοι φορείς παραχώρησαν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη τύπου, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τα όσα θα ακολουθήσουν με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, καθώς και των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Όπως εξήγησε η επιθεωρήτρια δασικής πολιτικής Θεσσαλίας και Στερεάς κ. Ζωή Φτίκα, «Η πληθυσμιακή αύξηση είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν την τροφή τους στα δασικά οικοσυστήματα και να έρχονται πιο κοντά στις πόλεις για να βρούνε τροφή. Η τροφή αυτή βρίσκεται μέσα από τους κάδους σκουπιδιών, από ταΐστρες για αδέσποτα, από τους ανθρώπους που δείχνουν μία ευαισθησία στα μικρά ζώα. Αυτό το γεγονός επιδεινώνει την κατάσταση, δημιουργούνται προβλήματα και ατυχήματα στους δρόμους, αλλά και στις αγροτικές καλλιέργειες…»

Προανήγγειλε δε, τη δημιουργία «συνεργείων δίωξης» με μέλη των κυνηγετικών συλλόγων που θα έχουν ασφάλεια για όλο το χρόνο και παράλληλα, με την επίβλεψη της Δασικής Υπηρεσίας, θα έχουν ως στόχο να μειώσουν τον πληθυσμό και μέσα σε καταφύγια και σε απαγορευμένες περιοχές.

Ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας που συνετέλεσε σ’ αυτή τη δραματική αύξηση του πληθυσμού, πρόσθεσε η κ. Φτίκα, είναι και η κλιματική αλλαγή.

Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας κ. Βαγγέλης Μπαλατσός μίλησε για μεγάλο πρόβλημα που ακόμη δεν έχει φανεί στην κοινωνία. «Το πρόβλημα δεν προέκυψε τώρα, έχει πολλά χρόνια. Τα λάθη του παρελθόντος που άφησαν την ελεύθερη βοσκή, τα πληρώνουμε σήμερα… Όλα αυτά τα χρόνια πάρθηκαν κάποια μέτρα… Δώσαμε μία επέκταση της κυνηγετικής περιόδου του αγριογούρουνου. Δεν επαρκούν τα μέτρα. Προσωπικά ανησυχώ εδώ και πολλά χρόνια…»

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ

«Είναι μεγάλο το θέμα διότι δεν έχουν μπει απλά στις καλλιέργειες αλλά και στις κατοικημένες περιοχές, αλλά φτάνουν και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τις τελευταίες ημέρες είναι προ των πυλών της πόλης της Λάρισας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός, είναι η ζημίες που προκαλούνται από αυτά τα ζώα σε μεγάλες καλλιεργημένες εκτάσεις αλλά και η πανώλη των χοίρων» είπε από την πλευρά του ο κ. Τζανακούλης.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπίλης τόνισε από την πλευρά του πως «το πρόβλημα είναι τεράστιο για τις αγροτικές εργασίες και τώρα με την πανώλη για τις κτηνοτροφικές μονάδες».

Πηγή : https://tirnavospress.gr/


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα