Αρχική iHunt.gr Τα εμβολια του σκυλου

Τα εμβολια του σκυλου

από Vet
embolia

demobanner

Να σας ζήσει το νέο σας κουτάβι. Πολλά όνειρα έχετε αρχίσει να κάνετε για τον νέο σας φίλο. Πώς θα ψάχνει, πώς θα φερμάρει, πώς θα κάθεται στη στάμπα και όλα αυτά που βλέπουμε στα όνειρα μας για τα κουτάβια.
Για να πραγματοποιηθούν όμως αυτά τα όνειρα, πρέπει ο σκύλος να είναι υγιής και να μεγαλώσει σωστά. Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να ακολουθήσετε πιστά είναι το εμβολιακό πρόγραμμα του σκύλου.Δεν υπάρχει ένας μπούσουλας που να μας λέει το πως και πότε θα γίνουν τα εμβόλια του σκύλου. Αυτό είναι απόφαση καθαρά του κτηνίατρου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το κουτάβι καλό είναι να ξεκινήσει τον εμβολιασμό στην ένατη εβδομάδα της ζωής του (περίπου 2 μηνών). Βέβαια μπορεί να γίνει ο προ εμβολιασμός στην ηλικία των 45 ημερών. Πολλοί από εμάς αγοράζουμε τα εμβόλια από ένα μαγαζί και τα κάνουμε μόνοι μας. Λάθος πρακτική για πολλούς λόγους :

1. Το κουτάβι πρέπει να εξεταστεί πριν κάνει τον εμβολιασμό. Εάν δεν είναι υγιή δεν πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός.
2. Δεν γνωρίζεται εάν τα εμβόλια έχουν συντηρηθεί σωστά από το μαγαζί που τα αγοράσατε. π.χ Εάν έπεσε το ρεύμα για κάποιες ώρες και δεν μεταφέρθηκαν αλλού τα εμβόλια, τότε είναι πολύ επικίνδυνα.
3. Θέλει προσοχή κατά τη μεταφορά από το μαγαζί στο σπίτι.

Τα εμβόλια που πρέπει να γίνουν είναι :  • Εμβόλιο τύφου (Ιογενής γαστρεντερίτιδας). Ο τύφος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα κουτάβια.
  • Το εμβόλιο της μόρβας.
  • Το εμβόλιο της λεπτοσπείρωσης (προσοχή γιατί είναι ζωοανθρωπονόσος)
  • Το εμβόλιο της πνευμονίας
  • Το εμβόλιο της γρίπης
  • Το εμβόλιο της λοιμώδους ηπατίτιδας
  • Το εμβόλιο της λύσσας (προσοχή γιατί είναι ζωοανθρωπονόσος)

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε κυκλοφόρησε και το εμβόλιο για τη λεϊσμανίαση, το γνωστό Καλαζάρ, που είναι σε έξαρση στην Ελλάδα και γενικότερα στη Μεσόγειο. Το εμβόλιο αυτό πρέπει να γίνει όταν σκύλος γίνει έξι μηνών. Τον πρώτο χρόνο γίνεται σε τρεις δόσεις (μια κάθε μήνα) και τα επόμενα χρόνια μια φορά. Πρέπει απαραίτητα όμως να έχει γίνει εξέταση στον σκύλο εάν πάσχει από την αρρώστια. Εάν πάσχει δεν πρέπει να γίνει.

Τα σκυλιά πρέπει απαραιτήτως να εμβολιάζονται κάθε χρόνο. Καλό είναι για 24 ώρες μετά τον εμβολιασμό να αποφεύγεται η έντονη δραστηριότητα, άσκηση,μπάνιο.

Να σας ζήσει ο νέος φίλος σας και να τον προσέχεται σαν τα μάτια σας. Εάν δεν τον προσέχεται τα όνειρα για τα οποία μιλάγαμε στην αρχή θα μείνουν ανεκπλήρωτα

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα