Αρχική iHunt.gr Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στα Μέγαρα

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στα Μέγαρα

από iHunt Team
Επίθεση λύκου σε κυνηγόσκυλο - Νεκρό κυνηγόσκυλο Νεκρό γουρουνόσκυλο. Άγρια επίθεση λύκων σε σκύλο

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 15/10/22 στα Μέγαρα, στην τοποθεσία Καντήλι σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Ιερόθεο Καρδάτο να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τούρκα 7.5 χρονών, Γκέκα με Σεγκούτσι, την οποία έβγαλε ο Ιερόθεος για κυνήγι λαγού το πρωινό του Σαββάτου 15/10/2022 στην ευρύτερη περιοχή του Καντηλίου μαζί με άλλα 2 σκυλιά.

314397018 2179347038912741 2918124208400558546 n e1667587172316

Ο Ιερόθεος περίλυπος εξηγεί την άσχημη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 08.00 και τα 3 σκυλιά έψαχναν για λαγό, όταν ξαφνικά τα 2 επέτρεψαν τρομαγμένα και τρέμοντας κοντά μου, ενώ έβλεπα στο GPS την Τουρκα ως ακίνητη στα 50 μέτρα μακριά μου, την μια ακίνητη και αμέσως μετά να κινείται ένα μέτρο δεξιά, μετά να κινείται 1 μέτρο αριστερά, μετά πάλι ακίνητη. Αμέσως έδεσα τα άλλα 2 σκυλιά έβαλα τις φωνές και ακολούθησα το στίγμα του Gps, λόγω της πυκνής βλάστησης έκανα 5 λεπτά να εντοπίσω το σημείο μόνο και μόνο για να αντικρύσω την αγαπημένη μου σκυλίτσα την οποία είχα μεγαλώσει από κουταβάκι στην κατάσταση που φαίνεται στην φωτογραφία.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα