Αρχική iHunt.gr Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στο Ρίζωμα Τρικάλων

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στο Ρίζωμα Τρικάλων

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο 15/04/23, στο Ρίζωμα Τρικάλων, κατά την διάρκεια εξόδου για τρέξιμο και βόλτα και μάζεμα ξύλων. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Κώστα Μπιλα να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο γεύμα που αντιπροσωπεύει το  σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λίζα 3 χρονών, Σεγκούτσι, την οποία πήρε μαζί του στο κτήμα ο Κώστας για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό του Σαββάτου 15/04/23 καθώς εκείνος θα μάζευε ξύλα.

318170988 679462023763979 6435760248980884698 n

Ο Κώστας στενοχωρημένος εξηγεί την άσχημη εμπειρία του : ”Πήγα  παραμονή του Πάσχα να πάρω κάποια ξύλα για άναμμα. Σε αυτό το περιβόλι σηκώνω σχεδόν πάντα λαγό, την φώναζα ξανά και ξανά αλλά τίποτα δεν τον άφηνε τον ντορό.

Πήρε λοιπόν πορεία για το χωράφι και εγώ ενώ έκανα την δουλειά μου και την φώναζα να επιστρέψει,  ξαφνικά την άκουσα να σκούζει για δευτερόλεπτα. Φώναξα, τίποτα, πάω προς τα εκεί και την αντίκρισα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Το μόνο που πρόλαβα να δω ήταν τρεις λύκους να απομακρύνονται με την ησυχία τους.”

350363158 803236327817426 54815299757573175 nΣε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα