Αρχική iHunt.gr Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο Καιμάκτσαλαν

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο Καιμάκτσαλαν

από iHunt Team
επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο - Λαγόσκυλο θύμα επίθεσης λύκων

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ  θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 16/09/23, στο Όρος Βόρας, στην περιοχή Φυλάκιο του Σκοπού κατά την έναρξη του τριχωτού θηράματος, σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Σπύρο Γούση να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λέλα 7.5 χρονών, ημίαιμο σεγκούτσι, την οποία έβγαλε ο Σπύρος για κυνήγι λαγού το πρωινό του Σαββάτου 16/09/23 στην περιοχή του φυλακίου του σκοπού μαζί με άλλα 2 σκυλιά.

Νέα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο

Ο Σταύρος στενοχωρημένος περιγράφει την άσχημη εμπειρία του : ” Ήταν γύρω στις 09.00 και τα 3 σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και ήταν σε δίωξη, όταν ξαφνικά εκεί που άκουγα την Λέλα να γαυγίζει, σταμάτησε και την έβλεπα στο GPS ως ακίνητη στα 800 μέτρα μακριά μου, ενώ τα άλλα 2 σκυλιά συνέχιζαν το κυνήγι. Έβαλα τις φωνές και άρχισα να ρίχνω στον αέρα, ενώ ακολουθούσα τρέχοντας το στίγμα του Gps. Έκανα γύρω στα 15 λεπτά να φτάσω, λόγω του δύσβατου εδάφους να εντοπίσω το σημείο και να βρω την σκυλίτσα μου κομματιασμένη στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφία. Λύκοι υπήρχανε πάντα στην περιοχή μας αλλά δεν πειράζανε τα σκυλιά. Τώρα τα τελευταία χρόνια έχουν εξαπλωθεί πολύ και έχουν αρχίσει να τρώνε και σκυλιά, χαθήκανε με τον ίδιο τρόπο και άλλα 15 περίπου κυνηγόσκυλα πέρσι εδώ στη ευρύτερη περιοχή, πρέπει κάτι να κάνουμε να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, ζητάμε την βοήθεια και την παρέμβαση της πολιτείας.”

377409719 281661251327759 8152598348888494149 n

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα