Αρχική iHunt.gr Θεσσαλονίκη : Αγρότης έρχεται αντιμέτωπος με τέσσερις λύκους…VIDEO

Θεσσαλονίκη : Αγρότης έρχεται αντιμέτωπος με τέσσερις λύκους…VIDEO

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος οι … λυκοσυναντήσεις των ανθρώπων που ζούνε την φύση από κοντά και όχι από τους καναπέδες του σαλονιού τους, των ανθρώπων που την βιώνουν από πρώτο χέρι και όχι από κάποια δήθεν οικολογικά κανάλια και διαδικτυακές σελίδες που προωθούν λόγω μόδας την γνωστή καραμέλα των Μ.Κ.Ο περί δήθεν σπανιότητας ορισμένων ειδών. Πριν μερικές ημέρες λοιπόν ο φίλος και συνάδελφος Τραϊανός Καρκαμάνης ενώ ήταν στα κτήματα του για αγροτικές εργασίες είχε μια πολύ κοντινή συνάντηση με αγέλη 4 λύκων, λίγο έξω από το χωριό Μικρό Μοναστήρι, Θεσσαλονίκης. Μάλιστα μόλις ο Τραϊανός τους σφύριξε, κοντοστάθηκαν να ελέγξουν τι γίνεται.

Οι συχνότατες πλέον και ολοένα αυξανόμενες εμφανίσεις λύκων εντός πολλών και διαφορετικών κατοικημένων περιοχών αλλά ιδίως οι πολύ κοντινές συναντήσεις με ανθρώπους είναι ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο που τείνει να γίνει επικίνδυνη ρουτίνα και θα έπρεπε ήδη εδώ και χρόνια να είχε προβληματίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η κατάσταση δείχνει να γίνεται πολύ επικίνδυνη πλέον για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και για τους ηλικιωμένους μιας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια ποια θα είναι η αντίδραση των άγριων ζώων σε περίπτωση που συναντηθούν με ένα παιδάκι η μια ανήμπορη γιαγιά. Η τελευταία επίθεση σε άνθρωπο ήταν πριν ένα μήνα περίπου όταν λύκος επιτέθηκε και τραυμάτισε 72χρονο αγρότη στην αγροτική περιοχή Ψαρόσκαλα ανάμεσα στις Κοινότητες Νέας Πέλλας και Παραλίμνης.

Προφανώς κάποιοι (ονόματα δεν λέμε, “οικογένειες” και υπολήψεις δεν θίγουμε) προσπαθούν πολύ σκληρά να μας πείσουν και μαζί να πείσουν και τον ανίδεο κοσμάκη των μεγαλουπόλεων για την περίφημη “σπανιότητα” του λύκου στην χώρα μας.

Ευτυχώς ή δυστυχώς για αυτούς το “σπάνιο”, “απειλούμενο” και κατά τα άλλα “υπό εξαφάνιση” αντικείμενο των μελετών τους συνεχίζει να τους διαψεύδει με τον καλύτερο τρόπο, καθημερινά είτε με παρουσία – καταγραφή του είδους, είτε με επιθέσεις σε κοπάδια, αδέσποτα σκυλιά και κυνηγόσκυλα, είτε με τα συνεχόμενα τροχαία.

Δείτε το βίντεο…

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα