Αρχική iHunt.gr To νεο Ford Ranger

To νεο Ford Ranger

από iHunt Team
ford_ranger_2012

demobannerΤο νέο Ranger μεταμορφώνει την εμπειρία ιδιοκτησίας για τους πελάτες της κατηγορίας συνδυάζοντας την αντοχή και τις ικανότητες ενός pickup truck με ευφυείς τεχνολογίες, εξαιρετική ασφάλεια και τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και άνεσης.

Το Ranger προσφέρεται σε τρεις ευέλικτους τύπους καμπίνας – Double, Super and Regular – που είναι από τις πλέον ευρύχωρες στην κατηγορία. Το compact pickup διατίθεται με δύο ισχυρούς και οικονομικούς νέους κινητήρες Duratorq TDCI diesel και με συστήματα μετάδοσης 4×2 και 4×4.

Εντελώς νέο, το Ranger σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε για να είναι το καλύτερο ή από τα καλύτερα στην κατηγορία σε όλους τους τομείς που είναι σημαντικοί για τους πελάτες, κυρίως εκείνους που το χρησιμοποιούν για δουλειά και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Το Ranger προσφέρει τώρα περισσότερο ωφέλιμο φορτίο και κορυφαία ικανότητα ρυμούλκησης, μαζί με καινοτόμα νέα χαρακτηριστικά άνεσης και λειτουργίες υποστήριξης οδηγού.

Το νέο Ranger είναι επίσης το πρώτο pickup που βαθμολογείται με 5 Αστέρια στο Euro NCAP test, συγκεντρώνοντας σκορ 89% για τη συνολική του ασφάλεια – το καλύτερο που έχει πάρει ποτέ μοντέλο pickup, και από τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί στο Euro NCAP ανεξαρτήτως τύπου οχήματος.«Καθώς πλήρης η γκάμα εκτίθεται για πρώτη φορά, οι Ευρωπαίοι πελάτες μπορούν να δουν τώρα τις τεράστιες δυνατότητες που τους προσφέρει το νέο Ranger pickup» δήλωσε ο Jesus Alonso, director CV Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Σχεδιάσαμε το όχημα ώστε να είναι κατάλληλο για επαγγελματικές και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου και οι πελάτες θα εκτιμήσουν τη διαφορά μόλις καθίσουν πίσω από το τιμόνι».

Τρεις κομψές και λειτουργικές καμπίνες

Αποπνέοντας δύναμη και αυτοπεποίθηση μέσα από μοντέρνο στυλ, το εμπρός τμήμα του Ranger φέρει τη χαρακτηριστική μάσκα-ταυτότητα με τις τρεις μπάρες, παγκόσμιο σχεδιαστικό στοιχείο της Ford. Οι σχεδιαστές ανέβασαν σημαντικά τη μεσαία γραμμή μαζί με τις ράγες του χώρου φόρτωσης, δημιουργώντας ουσιαστική παρουσία στο δρόμο και αυξάνοντας ταυτόχρονα τη λειτουργικότητα με το βαθύτερο χώρο φόρτωσης.

Η διθέσια Regular Cab προσφέρει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα φορτίου και από τις τρεις καμπίνες, με το μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης στην κατηγορία 1,82 κυβ. μέτρ. και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που υπερβαίνει τα 1.300kg. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής 125PS ή 150PS, με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και συστήματα μετάδοσης 4×2 και 4×4.

Έχοντας πρακτικές πόρτες με πίσω μεντεσέδες, το 2+2 μοντέλο Super Cab προσφέρει έξτρα χώρο στο εσωτερικό για επιβάτες ή εργαλεία, και τον καλύτερο στην κατηγορία όγκο χώρου φόρτωσης στα 1,45 κυβ. μέτρ. και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο πάνω από 1.250kg. Πέραν των εκδόσεων 125PS και 150PS και των συστημάτων μετάδοσης 4×2 ή 4×4, διατίθεται επίσης με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Ολοκληρώνοντας τη γκάμα, η 4Θ πενταθέσια έκδοση Double Cab προσφέρει κορυφαίο χώρο για τα πόδια πίσω με πλούσιο χώρο φόρτωσης 1,21 κυβ. μέτρ. και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που υπερβαίνει τα 1.100kg. Η έκδοση Double Cab που προσφέρεται αποκλειστικά σαν 4×4, διατίθεται επίσης κατόπιν παραγγελίας με κινητήρα 200PS και επιλογή μηχανικού ή αυτόματου κιβωτίου.Το Ranger συνδυάζει μία εξαιρετική ικανότητα μεταφοράς φορτίου με υψηλές δυνατότητες ρυμούλκησης και βάθους βύθισης που το κατατάσσουν στην κορυφή της κατηγορίας. Τα μοντέλα 4×4 μπορούν πλέον να ρυμουλκήσουν 3.350kg και να διασχίσουν νερό βάθους 800 mm ακόμα και πλήρως φορτωμένα.

Κομψό, άνετο εσωτερικό

Το νέο Ranger διαθέτει σύγχρονη εμφάνιση και αίσθηση με χαρακτηριστικά που κατά κανόνα συναντάμε μόνο σε επιβατικά αυτοκίνητα. Τολμηρές, νέες επιφάνειες εσωτερικού με υλικά που αντέχουν στις απαιτήσεις ενός επαγγελματικού εργαλείου και προσφέρουν παράλληλα μία εμφάνιση διαχρονικής ποιότητας.

Επίδοξος ηγέτης στις καινοτομίες, το νέο Ranger εφοδιάζεται με ευφυείς τεχνολογίες που το κάνουν ευκολότερο, ασφαλέστερο και πιο απολαυστικό στην οδήγηση. Σε ορισμένα μοντέλα με Bluetooth, USB και συνδεσιμότητα iPod, υπάρχει φωνητικός έλεγχος ραδιοφώνου, CD, iPod, USB, κλιματισμός και κινητό τηλέφωνο Διζωνικός κλιματισμός και cruise control διατίθενται με τις ανώτερες εκδόσεις, ενώ μερικά μοντέλα διαθέτουν έγχρωμη οθόνη πέντε ιντσών με δορυφορική πλοήγηση.

Εκτός από τον αναβαθμισμένο εσωτερικό εξοπλισμό, οι ιδιοκτήτες θα εκτιμήσουν επίσης τα βελτιωμένα, νέα επίπεδα δυναμικής συμπεριφοράς. Το εντελώς νέο πλαίσιο, προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες με μειωμένα επίπεδα θορύβων, μειωμένη προσπάθεια στο τιμόνι, μεγαλύτερη ακρίβεια συμπεριφοράς και βελτιωμένη ευστάθεια στο δρόμο.

Περισσότερη ισχύς με αυξημένη απόδοση καυσίμου

Οι κινητήρες του νέου Ford Ranger είναι μελετημένοι για να προσφέρουν έναν ανώτερο συνδυασμό ισχύος και ροπής με κορυφαία απόδοση καυσίμου. Δύο νέοι κινητήρες Duratorq TDCi diesel είναι κατάλληλοι για κάθε χρήση και τσέπη.

Στην κορυφή βρίσκεται ο ισχυρός νέος πεντρακύλινδρος diesel 3.2 lit. 200 PS του Ranger. Με το ενενήντα τοις εκατό της μέγιστης ροπής των 470Nm να είναι διαθέσιμο από τις 1700rpm μέχρι τις 3500rpm, αυτή η εντυπωσιακή μονάδα προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και ευελιξία. Η κατανάλωση μικτού κύκλου είναι 9,5 λίτρ./100 χλμ. με μηχανικό κιβώτιο 4×4.

Ο νέος ελαστικός και αποδοτικός τετρακύλινδρος 2.2 lit. diesel διατίθεται σε εκδόσεις 125PS και 150PS, που συνδυάζουν άμεση απόκριση με άριστη οικονομία καυσίμου. Στα μοντέλα 4×2, ο κινητήρας 2.2 lit. 125PS έχει χαμηλή κατανάλωση μικτού κύκλου 7,3 λίτρ./100 χλμ.Προηγμένη προστασία

Με μία ολοκληρωμένη γκάμα συστημάτων παθητικής ασφάλειας, το νέο Ranger είναι το πρώτο pickup όλων των εποχών που κατακτά 5 Αστέρια στο Euro NCAP test, συγκεντρώνοντας 89% για τη συνολική του ασφάλεια – από τα υψηλότερα σκορ που έχουν καταγραφεί ποτέ σε Euro NCAP ανεξαρτήτως τύπου οχήματος. Επιπλέον, το νέο Ranger πέτυχε την υψηλότερη κατάταξη από οποιοδήποτε όχημα έχει δοκιμαστεί ποτέ στο Euro NCAP για την προστασία των πεζών, 81%.

Για αύξηση της ενεργητικής ασφάλειας και βελτίωση της σταθερότητας του οχήματος στο δρόμο και εκτός δρόμου, ορισμένα μοντέλα Ranger εφοδιάζονται με ένα προηγμένο νέο Electronic Stability Program (ESP). Αυτό περιλαμβάνει λειτουργίες όπως Hill Descent Control, για έλεγχο του οχήματος σε απότομες κατηφόρες, Hill Launch Assist, για ελεγχόμενη εκκίνηση σε κεκλιμένες επιφάνειες, Trailer Sway Control, για έλεγχο σταθερότητας κατά τη ρυμούλκηση τρέιλερ και Adaptive Load Control, για άριστη ευστάθεια ανεξαρτήτως φορτίου.

Όλη η γκάμα των νέων μοντέλων Ranger διατίθεται τώρα από τους εμπόρους της Ford σε όλη την Ευρώπη. Δείτε εδώ τις τιμές του νέου Ford Ranger

Πηγή : e-go.gr

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα