Αρχική iHunt.gr Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης επιταχύνει τον υβριδισμό μεταφέροντας ημιαιμα αγριογούρουνα στην Χαλκιδική.

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης επιταχύνει τον υβριδισμό μεταφέροντας ημιαιμα αγριογούρουνα στην Χαλκιδική.

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το δασαρχείο της Θεσσαλονίκης έπιασε αγριογούρουνα και τα μετάφερε στην ορεινή Χαλκιδική. Όπως εξήγησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η δασάρχης Θεσσαλονίκης Φιλοθέη Μελά πρόκειται για μία δράση που έχει επαναληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν κατ’ εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης (υπεν/ΔΔΔ/100124/3310/30/09/2022 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 5228 Β’ τεύχος 10/10/2022).

Η συγκεκριμένη δράση γίνεται σε μία προσπάθεια να αποσυμφορηθούν αστικές περιοχές από τον υπερπληθυσμό αγριογούρουνων, προς προστασία και των ίδιων των ζώων αλλά και των ανθρώπων.

Καθώς είναι αδύνατον να πλησιάσει κανείς τα άγρια ζώα, χρησιμοποιείται ως “δόλωμα” τροφή η οποία τοποθετείται μέσα στα κλουβιά, συνήθως καλαμπόκι, και όταν μπουν τα σφραγίζουν.

Τα αγριογούρουνα που εντοπίζονται είτε στη διάρκεια περιπολιών είτε μετά από αναφορές κατοίκων, συλλέγονται και μεταφέρονται στον Χολομώντα όπου και αφήνονται ελεύθερα.

Πηγή :ΕΘΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα