Αρχική iHunt.gr To derby των αγγλικών φυλών στο Λαγκαδά

To derby των αγγλικών φυλών στο Λαγκαδά

από iHunt Team
derby

demobanner

Oπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Derby του ΟΚΑΔΕ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη. Το Derby είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες αφού οι κυνόφιλοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα νέα ταλέντα της αγωνιστικής κυνοφιλίας.
 
Φέτος, οι συμμετοχές ήταν πολλές αφού κάθε ημέρα υπήρχαν έξι τερέν, τέσσερα για τα Σέττερ και δύο για τα Πόιντερ. Πέρα όμως από τους συμμετέχοντες, έδωσαν το παρών και πολλοί κυνόφιλοι από όλη την Ελλάδα, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
 
 
Η νικήτρια στα πόιντερ ZARA DE LA PALMOSA.
 
Στο Derby οι κριτές, όπως τόνισε και ο κ. Φαιτάς, κλείνουν πολλές φορές και τα δύο µάτια σε λάθη που κάνουν τα νεαρά αγωνιζόµενα σκυλιά, δίνοντας µεγαλύτερη σηµασία στην τοποθέτηση των σκύλων στο τερέν αλλά και στον ρυθµό.
 
Στον αγώνα διαπιστώθηκε για άλλη µια φορά ότι η κρίση που έχει πλήξει τα Πόιντερ καλά κρατεί. Ο κ. Μολφέτας είπε χαρακτηριστικά: «Λυπήθηκα πραγµατικά για τα Πόιντερ που είδα στο τερέν. Τα περισσότερα ήταν κάτω του µετρίου. Η προσπάθεια που κάνει ο Οµιλος για τα Πόιντερ πάει χαµένη αφού τα σκυλιά που συµµετέχουν στο Derby είναι το µέλλον της φυλής…».
 
Ο κ. Πονηρέας είπε ότι είδε αρκετά ποιοτικά σκυλιά, αλλά έλειπε ο σκύλος που µπορεί να κάνει τη διαφορά. Τόνισε ότι οι κριτές σε αυτό τον αγώνα κρίνουν την τοποθέτηση του σκύλου στο τερέν, τον ρυθµό και λιγότερο την ποιότητα.
 
Σάββατο
 
Φέτος άλλαξε η διαδικασία επιλογής του νικητή. Οι σκύλοι που πήραν τον χαρακτηρισµό εξαίρετος συµµετείχαν στο τέλος της ηµέρας σε µπαράζ όπου έβγαινε ο νικητής της ηµέρας. Στον τελικό συµµετείχαν και οι νικητές των δύο ηµερών. Το Σάββατο στο µπαράζ των Σέττερ συµµετείχαν πέντε σκύλοι. Ο Rapakoulias Genesis Odysseas, ο Rapakoulias Genesis Spartakos του Θ. Παπαδόπουλου µε κυναγωγό τον Χ. Ραπακούλια, o Gaston του Βυθούλκα µε κυναγωγό τον Θ. Μαυρίδη, η Merilin του Ε. Παρασκευαΐδη µε κυναγωγό τον Χ. Κανίδη και ο Nord Peania’s του Νικόλα Κασσιανίδη µε κυναγωγό τον Θ. Μαυρίδη.
 
Νικητής της πρώτης ηµέρας ήταν ο Rapakoulias Genesis Spartakos, που ήταν ο σκύλος που τοποθετήθηκε καλύτερα από όλα τα σκυλιά στο τερέν, πήρε περισσότερο τόπο και έδωσε στους κριτές την αίσθηση ότι είναι ένας σκύλος που µπορεί να τρέξει σε αγώνες µεγάλης έρευνας. Δεύτερη ήρθε η Merilin.
 
 
Κυριακή
 
O νικητής της προηγούµενης ηµέρας δεν αγωνίστηκε την Κυριακή αλλά περίµενε τον νικητή για να αγωνιστούν στον τελικό.
Την Κυριακή άλλαξε ο τρόπος κρίσης και οι κριτές όπως τόνισε ο κ. Φαιτάς έκριναν από την ποιότητα και όχι από την τοποθέτηση. Το Σάββατο το βράδυ ο κ. Φαιτάς είπε ότι τα σκυλιά κρίνονται από την τοποθέτηση στο τερέν και όχι από την ποιότητα γιατί αν ζητάµε µόνο ποιότητα πρέπει να πάµε σε… εκθέσεις!
 
Στα Σέτερ, δυο σκυλιά διαγωνίστηκαν για τον καλύτερο της ηµέρας και αυτά ήταν ο Kavadias Las Vegas και ο Rapakoulias Genesis Sveltos. Νικητής για τα Σέτερ την Κυριακή αναδείχθηκε ο Kavadias Las Vegas.
 
Στα Πόιντερ τα σκυλιά που αγωνίστηκαν για τον καλύτερο της ηµέρας ήταν η Zara de la Palmosa του Μ. Κλωνάρη µε κυναγωγό τον Α. Γονιδάκη, o Rossi Cane di Loumario µε ιδιοκτήτη και κυναγωγό τον Μάριο Λουλουδάκη και η Birma Bella di Zambra του Μ. Κλωνάρη µε κυναγωγό τον Α. Γονιδάκη.
 
Ο µεγάλος νικητής
 
Στο µπαράζ των Σέτερ µεταξύ του Kavadias Las Vegas και του Rapakoulias Genesis Spartakos νικητής αναδείχθηκε ο Kavadias Las Vegas ο οποίος, στο µπαράζ µε τον νικητή των Πόιντερ Zara de la Palmosa, κέρδισε τον τίτλο του µεγάλου νικηή για το 2015.
 
Στα αρνητικά του αγώνα, θα καταγράφαµε ότι πριν την έναρξη οι πέρδικες δέχθηκαν µεγάλη πίεση από τους κυνόφιλους-θεατές, που βρήκαν µια ευκαιρία να εκπαιδεύσουν τους σκύλους τους(!) και έτσι αρκετοί διαγωνιζόµενοι σκύλοι έχασαν την ευκαιρία να συναντήσουν θήραµα. Ας ελπίσουµε ότι του χρόνου θα κυριαρχήσει το κυνοφιλικό πνεύµα και ο σεβασµός προς τους διαγωνιζόµενους.
 
Παρ’ όλα αυτά, οι πολλές συµµετοχές, οι πολλοί θεατές και αρκετά πουλιά στα τερέν (παρά τη βροχή) βοήθησαν ώστε να γίνει ένας καλός αγώνας. Ολα θύµιζαν γιορτή και ο κόσµος που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τους αγώνες ήταν πραγµατικά µεγάλος σε αριθµό.
 
Η προσπάθεια που καταβάλλει ο ΟΚΑΔΕ για να φέρει νέους ανθρώπους στην κυνοφιλία δείχνει να πιάνει τόπο. Ας ελπίσουµε να συνεχίσει έτσι…
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα