Αρχική Τουφεκιές στην παγάνα Το θράσος του αντικυνηγού Πέτσα

Το θράσος του αντικυνηγού Πέτσα

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Νωρίς ξεκίνησαν φέτος να κόβουν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες οι διάφοροι σύλλογοι. Αν αργούσαν λίγο στους Κυνηγετικούς Συλλόγους θα προλάβαιναν και τις Αποκριές οπότε θα ήταν δικαιολογημένοι και οι διάφοροι πονηροί πολιτευτές που εμφανίζονται στα ξαφνικά ως κυνηγαραίοι και σωτήρες του κυνηγιού.

SVESTONOF

Πας στον κυνηγετικό σύλλογο για να κόψεις την πρωτοχρονιάτικη πίτα και αντί φλουρί σου πέφτει ο Πέτσας. Άντε μετά να κατεβεί στο λαιμό η πίτα, κόμπος σου δένεται το στομάχι και τρέχεις να κρύψεις τα σκυλιά σου στα βουνά και στα λαγκάδια.
Μέχρι και ο Πέτσας, ναι καλά διαβάσατε, ο Πέτσας βγήκε ντυμένος υπέρμαχος και προστάτης κυνηγών και κυνηγόσκυλων.

Τώρα τους θυμήθηκε τους κυνηγούς ο Πέτσας και τρέχει στις πίτες για να τους πείσει ότι δεν είναι τα πράγματα όπως μας τα έλεγε, με το υπεροπτικό του ύφος, πριν λίγο καιρό. Για το καλό μας τα έκανε όλα αυτά, για να σώσει το κυνήγι και τα κυνηγόσκυλα από έναν κακό Υπουργό που νομοθετούσε εις βάρος μας.
Έναν Πέτσα Υπουργό, που του μοιάζει κιόλας στη φυσιογνωμία, τον ξέρει? Έχει καμιά συγγένεια ή πρόκειται για απλή συνωνυμία;

Εμείς πάντως οι κυνηγοί τον ξέρουμε καλά τον Πέτσα. Δεν τον ξεχνάμε. Μαζί με τον άλλο, τον αγέλαστο, τον σκληρό σερίφη του κορονοιού, αποτελούν το αξέχαστο δίδυμο της συμφοράς για τους κυνηγούς.

Δεν ξεχνιούνται τα όσα μας είπαν και κυρίως ο τρόπος που τα είπαν, όσο και αν προσπαθούν, όσες προεκλογικές βοήθειες και αν έχουν.

Πέτσας και Χαρδαλιάς είναι ικανοί και μόνο με τη φωτογραφία τους να πείσουν όποιον κυνηγό ψήφιζε το κόμμα της νέας δημοκρατίας να μη ξαναψηφίσει.

Α, και να πίνουν το γάλα τα μικρά παιδάκια το πρωί πριν πάνε στο σχολείο. Τέτοιες θρυλικές μορφές και φυσιογνωμίες που διώχνουν κόσμο άμα τη εμφανίσει, δεν πρέπει να πάνε χαμένες από την κοινωνία.

Χρειάζεται πάντως περίσσιο θράσος και χοντρή πέτσα για να τολμάς τόσο χοντροκομμένο δούλεμα στους κυνηγούς. Όταν ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις που αντιμετώπιζαν τους κυνηγούς σαν κοινούς εγκληματίες και μιάσματα της κοινωνίας.

Ευτυχώς λοιπόν που υπήρξε και ο Πέτσας και μας έσωσε από το νομοσχέδιο Πέτσα. Κατόπιν ενεργειών του. Αυτά μας λέει και δεν γελάει.

Δεν γελάνε και οι κυνηγοί ακούγοντας τον. Τον περιμένουν όμως στη γωνία του εκλογικού κέντρου. Είναι τυχερός που καταργήθηκε το μαύρο στις εκλογές, θα έμοιαζε με τον Καζαμπούμπου μετά την καταμέτρηση.

Ευτυχώς τα κυνηγόσκυλα δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς λέει ο Πέτσας στους κυνηγούς. Διαφορετικά θα είχε γίνει ρεζίλι των σκυλιών, αυτά δεν ξέρουν από ευγένειες σε υπουργούς και πολιτικάντηδες.

Λωρίδες για κουρελού θα είχαν φτιάξει το υπουργικό κουστούμι, μαζί και το εσώβρακο. Ειδικά αν τους έλεγαν κιόλας ότι αυτός ήταν που ήθελε να τους κόψει τα αχαμνά για το καλό τους.

Ενώ οι κυνηγοί το πολύ να δαγκώσουν κανένα κομμάτι από την πίτα την ώρα που ακούν τον Πέτσα να τους διαβεβαιώνει ότι πάντοτε, και κυρίως, φροντίζει για το καλό τους.

Πάντως στις εκλογές θα του ανταποδώσουμε σίγουρα τη μεγάλη αγάπη που έδειξε για το κυνήγι. Δεν είναι ο μόνος υποψήφιος στο κόμμα του, είναι σίγουρα όμως αυτός που πολέμησε τους κυνηγούς. Έχει ο καιρός γυρίσματα και ήρθε ο καιρός των εκλογών.

Μαύρο στον Πέτσα, και δαγκωτό, από τους κυνηγούς αφού δεν μπορούν και δεν πρέπει να δαγκώνουν τα κυνηγόσκυλα τους διώχτες τους.

Υπάρχουν στο κόμμα της νέας δημοκρατίας και στην εκλογική περιφέρεια που κατεβαίνει ως υποψήφιος ο ψαλιδιχέρης υπουργός ένα σωρό υποψήφιοι, άνδρες και γυναίκες.

Καμιά ψήφος κυνηγού, που θα ψηφίσει νέα δημοκρατία, στον Πέτσα. Σε οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο εκτός του Πέτσα.

Το χρωστάμε στα σκυλιά μας και δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ αν δεν το κάνουμε.
ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΚΥΝΗΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΤΣΑ.

Le Chasseur

ΥΓ1. Οι Κυνηγοί ανήκουν σε όλο το κομματικό φάσμα, από την Αριστερά μέχρι την Δεξιά. Κατά πολύ μεγάλη πλειοψηφία θα επιλέξουν κάποιο από τα τόσα πολιτικά κόμματα στις εκλογές, είναι δύσκολο να αυτοαπομονωθούν όλοι οι κυνηγοί σε ένα μονοθεματικό αποκλειστικό κόμμα των κυνηγών. Η μέχρι σήμερα εμπειρία έδειξε τις δυσκολίες και τις δυνατότητες των κινήσεων αυτών.
Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές, κυνηγοί και φίλοι των κυνηγών, όπως και εχθροί των κυνηγών.
Τους ξέρουμε, τους βλέπουμε, τους ζούμε.
Δεν πρέπει να αστοχήσουμε στην ψήφο μας.

ΥΓ2. Και για να μη ξεχνιόμαστε, ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΚΥΝΗΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΤΣΑ.

ΥΓ3. Δεν ξεχνάμε και τους υπόλοιπους του αντικυνηγετικού μετώπου. Όλων των κομμάτων.
Με τη σειρά τους.

Δείτε τι έλεγε ο κ Πέτσας : Σ. Πέτσας : Δεν εξαιρούνται τα κυνηγόσκυλα από το νομοσχέδιο…VIDEOΣ. Πέτσας : Καμία περίπτωση να επιτραπεί το κυνήγι. Συμψηφισμός των τελών αδείας με την επόμενη κυνηγετική χρονιά…VIDEOΠέτσας για Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς

Διαβάστε ακόμη : Η κυβέρνηση είναι όχι μόνο των αδέσποτων σκύλων, αλλά όλων των Ελλήνων. Και των κυνηγών

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα