Αρχική iHunt.gr Τροχαίο με τσακάλι στην Μεγαλόπολη

Τροχαίο με τσακάλι στην Μεγαλόπολη

Στην Εθνική οδό Μεγαλόπολης-Ανδρίτσαινας, 500 μέτρα έξω από την πόλη της Μεγαλόπολης.

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Tην Τρίτη 18/04/23 ο συνάδερφος Παναγιώτης Κατσαρής, εντόπισε ένα νεκρό τσακάλι θύμα τροχαίου, στην Εθνική οδό Μεγαλόπολης Ανδρίτσαινας, 500 μέτρα έξω από την πόλη της Μεγαλόπολης.

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός τσακαλιού στην Ευρώπη βρίσκεται στα Βαλκάνια. Στην Ελλάδα ήταν παλαιότερα «επικηρυγμένο» είδος (από το 1974 – 1981), αλλά στα χρόνια που ακολούθησαν έως σήμερα φαίνεται να ανακάμπτουν δυναμικά οι πληθυσμοί του και να εποικίζονται περιοχές που απουσίαζε για δεκαετίες.

Αυτό οφείλεται στη μεγάλη προσαρμοστικότητά του σε ανθρωπογενή ενδιαιτήματα, αλλά και στη δυνατότητά του να αξιοποιεί κατάλληλα ενδιαιτήματα μικρού εμβαδού.

Τα τελευταία 20 χρόνια υπάρχει μια μεγάλη αύξηση του πληθυσμού του τσακαλιού, με την κατανομή του να καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος της χώρας. Το συναντάμε σε σχεδόν όλους του βιότοπους που υπάρχουν στην Ελλάδα, από το ύψος της θάλασσας μέχρι και τα 1700 μέτρα υψόμετρο.

Είναι άγνωστο αν το τσακάλι στη χώρα μας έχει συμβάλλει στην εξάπλωση της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα