Αρχική iHunt.gr Β΄ΚΟΑ : Παρακολουθώντας μια σπορά και μια ποτίστρα για 8 μόλις ώρες

Β΄ΚΟΑ : Παρακολουθώντας μια σπορά και μια ποτίστρα για 8 μόλις ώρες

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα είδη της άγριας πανίδας πολλές φορές υποφέρουν από την έλλειψη νερού αυτή την ξηρή περίοδο που διανύουμε αλλά και την μείωση των επιλογών σε τροφή. Πολλοί από τους κυνηγετικούς συλλόγους συμπεριλαμβάνουν στις φιλοπεριβαλλοντικές τους δράσεις τεχνικά έργα βελτίωσης βιοτόπων όπως η τοποθέτηση θέσεων νερού (ποτίστρα –δεξαμενή) ή η δημιουργία ειδικών μικτών σπορών.

SVESTONOF

Με το Πρόγραμμα «Παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των έργων βελτίωσης ενδιαιτημάτων, με την βοήθεια καμερών» που σχεδιάστηκε από το επιστημονικό προσωπικό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους τοποθετήθηκαν κάμερες σε βελτιωμένες επιφάνειες του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης (σε μια από τις σπορές και μια ποτίστρα) για 8 ώρες ώστε να δούμε των αριθμό ατόμων καθώς και τα είδη που θα προσελκύσουν. Οι ώρες καταγραφής είναι οι βραδινές έως πρώτες πρωινές. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους:

STATISTIKA KAM

Η πέρδικα και ο λαγός είναι τα πρώτα είδη που επισκέπτονται το νερό και την σπορά

Ακολουθούν τα είδη καλόγερος, κότσυφας, αλεπού, ένα τρωκτικό ακόμα και έντομα που χρησιμοποίησαν την ποτίστρα.

lagoi 768x362 1

Το Πρόγραμμα καταγραφών συνεχίζεται και φέτος, δείχνοντας πόσο σημαντικά είναι τα βελτιωτικά έργα για την διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ενδιαιτημάτων. Τις επόμενες μέρες νέο υλικό από Χίο και Μυτιλήνη θα εμπλουτίσει τα στοιχεία μας!


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα