Αρχική iHunt.gr Β’ ΚΟΑ : Συμμετοχή στην Πολιτική Προστασία της ΠΕ Λέσβου για την Αντιπυρική περίοδο

Β’ ΚΟΑ : Συμμετοχή στην Πολιτική Προστασία της ΠΕ Λέσβου για την Αντιπυρική περίοδο

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Συνεδρίασε σήμερα 03/03/2023 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της ΠΕ Λέσβου με θέμα τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2022 και την οργάνωση και τις δράσεις για την αντιπυρική περίοδο 2023.

SVESTONOF

Εκεί βρέθηκαν οι αρμόδιοι φορείς: Περιφέρεια, πυροσβεστική, Διεύθυνση Δασών, στρατός και εθελοντές. Συζητήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά των Βατερών που έπληξε το νησί τον περασμένο Ιούλιο, η οργάνωση αλλά και οι αστοχίες που τυχόν προέκυψαν και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν ώστε να βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα. Οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση (καθαρισμοί, διανοίξεις ζωνών, επιδιόρθωση δασικών δρόμων και δεξαμενών, κ.α.) και πως ακόμη και η κλιματική αλλαγή και ανομβρία έχει επηρεάσει τόσο την πρόληψη όσο και το κομμάτι της κατάσβεσης.

Τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και η Περιφέρεια τόνισαν το γεγονός ότι οι εθελοντικές ομάδες που δρουν στο νησί βοήθησαν καταλυτικά στην κατάσβεση. Στην πυρκαγιά των Βατερών η συμμετοχή τόσο Εθελοντικών Σωματείων όσο και εθελοντών πολιτών ήταν μεγάλη.

Στην τοποθέτηση των Κυνηγετικών Οργανώσεων αναφέρθηκαν τα εξής:

1. η Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους μπορεί να συνδράμει την Πυροσβεστική στο κομμάτι της πρόληψης με το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, αφού κατά την υπηρεσία τους οι θηροφύλακες κινούνται σε δύσβατες δασικές περιοχές.
2. Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι και αρκετά από τα μέλη τους (κυνηγοί) βοήθησαν και οργανώνονται ώστε να είναι και πάλι σε ετοιμότητα όπου και αν χρειαστεί.
3. Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις υλοποίησαν αμέσως μετά την φωτιά ενέργειες ρίψης τροφής για την άγρια πανίδα, ενώ πραγματοποίησαν ειδικές σπορές και τοποθέτηση νερών για την βελτίωση των ενδιαιτημάτων που επλήγησαν. Με δικούς μας πόρους και πάντα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα