Αρχική iHunt.gr Β’ ΚΟΑ : Συνεχίζοντας το πρόγραμμα παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των έργων βελτίωσης ενδιαιτημάτων

Β’ ΚΟΑ : Συνεχίζοντας το πρόγραμμα παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των έργων βελτίωσης ενδιαιτημάτων

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Συνεχίζοντας και φέτος το πρόγραμμα παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των έργων βελτίωσης ενδιαιτημάτων έχει ξεκινήσει ήδη η τοποθέτηση καμερών στις επιφάνειες που πραγματοποίησε δράσεις ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου.

Η δημιουργία ειδικών σπορών και η παροχή νερού ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες διατήρησης της βιοποικιλότητας στα βουνά μας. Αυτό άλλωστε μας δείχνουν από την πρώτη στιγμή και τα στοιχεία που συλλέγονται.

Πέραν από τις λήψεις που μας έδωσαν οι κάμερες τα μέλη του συλλόγου που τις περισυνέλεξαν είχαν ευχάριστες συναντήσεις με πολλά άτομα νησιώτικης πέρδικας τα οποία ήταν κοντά στις βελτιωμένες επιφάνειες του συλλόγου.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και δίνει σημαντικά στοιχεία για την διαχείριση και διατήρηση των δράσεων μας.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το επιστημονικό προσωπικό της ομοσπονδίας μας και ο σύλλογος Χίου ήταν ο πρώτος στη χώρα που χρησιμοποίησε την τεχνολογία για την συλλογή στοιχείων.

Ο Κ.Σ. Μυτιλήνης μπήκε αργότερα και φέτος σχεδιάζεται η ένταξη της Λήμνου.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα