Αρχική iHunt.gr Β. Μπαλατσός: Τα αγριογούρουνα έγιναν ημίαιμα πλέον και μπαίνουν και στις πόλεις!…VIDEO

Β. Μπαλατσός: Τα αγριογούρουνα έγιναν ημίαιμα πλέον και μπαίνουν και στις πόλεις!…VIDEO

από iHunt Team

demobannerΤο θέμα των ζημιών που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα από την επέλαση των αγριογούρουνων από διάφορες αγροτικές περιοχές της Θεσσαλίας κλήθηκε να σχολιάσει στη Θεσσαλία Τηλεόραση ο Βαγγέλης Μπαλατσός που είναι πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας. Στάθηκε ιδιαίτερα στον υπερπληθυσμό και στο γεγονός πως η αύξηση του αριθμού τους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός πως έχουν εξελιχθεί σε ημίαιμα εξαιτίας της ελεύθερης βοσκής στο παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο γεννούν πολλά περισσότερα σε σχέση με το παρελθόν.

Εκτός από τις ζημιές που καταγράφονται σε αγροτικές καλλιέργειες αλλά και τους κινδύνους σύγκρουσης με οχήματα στους δρόμους, κρούει παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της πανώλης στα Βαλκάνια που θα επιφέρει μεγάλη καταστροφή στην οικονομία της χώρας.

Μάλιστα έκανε και την πρόβλεψη πως παρά την παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, από τις 20 Γενάρη που τελείωνε η περίοδος κυνηγιού του αγριογούρουνου να φτάσει μέχρι τέλη Φλεβάρη, πάλι θα υπάρχει το πρόβλημα.

Πηγή :https://www.thessaliatv.gr/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα