Αρχική iHunt.gr Λύκος έφαγε δεκάδες πρόβατα κτηνοτρόφου στη Ροδιά, αλλά ο ΕΛΓΑ δεν έχει… ελεγκτή

Λύκος έφαγε δεκάδες πρόβατα κτηνοτρόφου στη Ροδιά, αλλά ο ΕΛΓΑ δεν έχει… ελεγκτή

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τις τεράστιες παθογένειες που συνεχίζουν να ταλανίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμη και σε νευραλγικά πόστα, αναδεικνύει η τραγική ιστορία ενός κτηνοτρόφου από τη Ροδιά της Λάρισας, το κοπάδι του οποίου δέχθηκε επίθεση από λύκους.

Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι να θανατωθούν περί τα 50 με 60 πρόβατα! Ο κτηνοτρόφος άμεσα επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ προκειμένου να σπεύσει στο σημείο ελεγκτής ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης, για να ενημερωθεί πως λόγω Σαββατοκύριακου, δεν υπάρχει άτομο!

Με τον κίνδυνο τα νεκρά πρόβατα εντός του ποιμνιοστασίου να αποτελέσουν δόλωμα για νέα επίθεση λύκων μέχρι τη Δευτέρα, όταν και ξαναλειτουργούν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, παρέμβαση για το θέμα έκανε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Σπύρο Σπυρόπουλο. Ο κ. Σπυρόπουλος τον ενημέρωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί υπάλληλος σήμερα και να κάνει την αυτοψία.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει πως «η τραγική ιστορία του συγκεκριμένου κτηνοτρόφου, δείχνει το πόσο βαθιά είναι ριζωμένη η κακώς εννοούμενη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία στις υπηρεσίες της πολιτείας. Μπορεί η διοίκηση του ΕΛΓΑ στη Λάρισα να καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, όμως τέτοιες συμπεριφορές αδικούν το συνολικό έργο. Θέλω να πιστεύω πως μετά την παρέμβασή μου, θα υπάρξουν αντανακλαστικά και εν τέλει θα γίνει άμεσα η αυτοψία στην κτηνοτροφική μονάδα. Ο ΕΛΓΑ δεν έχει μόνον απαιτήσεις ασφαλίστρων από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και υποχρεώσεις να είναι δίπλα τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Πηγή :https://www.kosmoslarissa.gr/


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα