Αρχική iHunt.gr Υπουργείο Εσωτερικών: Επιδοτούμενα προγράμματα στείρωσης δεσποζόμενων ζώων

Υπουργείο Εσωτερικών: Επιδοτούμενα προγράμματα στείρωσης δεσποζόμενων ζώων

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στην ανακοίνωση προγράμματος χρηματοδότησης στειρώσεων και για τα ζώα συντροφιάς, τα οποία είναι δεσποζόμενα και όχι αδέσποτα, αλλά οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε αυτή τη δαπάνη, θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών, όπως επεσήμανε σήμερα Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

SVESTONOF

Προτεραιότητα βέβαια θα έχουν τα αδεσποτα ζώα, για τα οποία ξεκινά «μέγα-πρόγραμμα στειρώσεων». Το μαζικό πρόγραμμα στειρώσεων για τα αδεσποτα, όπως επισημαίνει το υπουργείο, θα χρηματοδοτηθεί με 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Άργος», του ειδικού χρηματοδοτικού εργαλείου μέσω του οποίου αναμένεται να ενισχυθούν οι δήμοι όλης της χώρας, προκειμένου να υλοποιήσουν το νέο πλαίσιο για την ευζωία και την προστασία των ζώων συντροφιάς που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες από τη Βουλή.

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα «Άργος» που έχει προικιστεί με το συνολικό ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, για να ενισχύσει τους δήμους να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές και να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

  • 5 εκατ. ευρώ για κάθε είδους δαπάνη που αφορά στη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς,
  • 5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (κατάλληλοι αναγνώστες σήμανσης ζώων συντροφιάς και λοιπού πάγιου εξοπλισμού),
  • 30 εκατ. ευρώ για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση καταφυγίων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νέου νόμου.

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα