Αρχική iHunt.gr Υπουργείο Περιβάλλοντος: Δεν μπορεί ή δεν θέλει;

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Δεν μπορεί ή δεν θέλει;

από iHunt Team

demobannerΗ κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Αποδυναμώνουν όλο και περισσότερο την δασική υπηρεσία με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Έτσι οι στις αδυναμίες της δασικής υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα, δεν μπορούμε και εμείς ως τρίτοι, ως κυνηγοί, να μη διατυπώσουμε κάποιες σκέψεις, οι οποίες πηγάζουν από πληροφορίες και διαπιστώσεις στο δικό μας υποτομέα του κυνηγίου.

Στην Ελλάδα όταν συζητάμε τα περί του τόπου μας κακώς κείμενα και το «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε» τα βάζουμε συνήθως με τους πολιτικούς μας. Ορθώς, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε πως υπάρχει και μια άλλη ομάδα που βάζει το λιθαράκι της είτε προς την ορθή, είτε προς τη λάθος κατεύθυνση, είτε συχνότερα στυλώνει τα πόδια και λέει έτσι τα βρήκα, έτσι και θα τα αφήσω, διότι κάθε αλλαγή – φορτίο και κόπος είναι.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ανώτερους δημοσίους υπαλλήλους, προϊσταμένους κ.λπ. που έχουν επιφορτιστεί τη δημόσια διοίκηση. Η συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων, και στο κατά πόσο ένας τομέας πάει μπροστά ή όχι δεν θα πρέπει να παραβλέπεται, ιδίως στην περίπτωση που μια θέση καταλαμβάνεται από το ίδιο πρόσωπο για πολλά έτη. Αντίθετα, οι βραχυχρόνιοι πολιτικοί και οι σύμβουλοί τους, συχνά είναι ελαστικοί και αφήνουν πολλά περιθώρια, ιδίως σε θεωρούμενους μη νευραλγικούς τομείς όπως είναι τα δάση και η θήρα.

Σίγουρα το κράτος βρίσκεται σε μια παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία, αλλά υπάρχουν και σημαντικά πράγματα τα οποία δεν απαιτούν χρήμα – αλλά απλά ενδιαφέρον και γνώση. Για παράδειγμα, το να δοθούν οδηγίες στα κατά τόπους δασαρχεία ώστε να καταστήσουν αποτελεσματικότερες και ασφαλέστερες τις απελευθερώσεις, να βελτιώσουν το σύστημα της εκγύμνασης σκύλων με τις ακατάλληλες ΖΕΣ και να βάλουν μια επιστημονική τάξη στις χωρικές απαγορεύσεις, αποτελούν κάποια από τα πολλά χρονίζοντα διοικητικά ζητήματα που μένουν στάσιμα.

Από την άλλη, το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει πως λαμβάνονται υπόψη:

– η γνώση του αντικειμένου, το ενδιαφέρον και η δημιουργικότητα,
– οι υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά,
– η αποτελεσματικότητα.

Για την αξιολόγηση των Προϊσταμένων αξιολογούνται και οι Διοικητικές τους ικανότητες. Θεωρητικά λοιπόν εξασφαλίζονται ποιοτικότερες υπηρεσίες για τους πολίτες και εν προκειμένου για εμάς τους κυνηγούς……;;;

Σύμφωνα με την επιστήμη της διοίκησης, ο προϊστάμενος οφείλει: να εμπνέει και παρακινεί, να επιδεικνύει ακεραιότητα και ειλικρίνεια, να λύνει προβλήματα και αναλύει θέματα που προκύπτουν, να δίνει κατεύθυνση για επίτευξη αποτελεσμάτων, να επικοινωνεί δυναμικά και εντατικά, να συνεργάζεται και προωθεί την ομαδική συνεργασία.

Θεωρητικά, περιβαλλοντικά και «ευρωπαϊκά» λοιπόν όλα λαμβάνονται υπόψη και εκσυγχρονιζόμαστε – η ελληνική πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου

Η Πατριωτική Ένωση συμπαρίσταται, και εκτιμά την κυνηγετική δραστηριότητα. Καταγγέλλει τα αρνητικά μέτρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύντομα, δυνατοί στη Βουλή, θα επανορθώσουμε τις αδικίες και θα ενισχύσουμε την Ελληνική Κυνηγετική Δραστηριότητα.

O Πρόδρομος Εμφιετζόγλου είναι Πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα